Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

09.03.2023.

07:51

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Koje su daljnje aktivnosti u obnovi, na koliko se gradilišta radi, a koliko ih se planira otvoriti? Kako dobiti utrku s vremenom u trošenju sredstava iz Fonda solidarnosti? O tome U mreži Prvog govore državni tajnik Ministarstva graditeljstva Domagoj Orlić, savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj,te gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes. Emisiju od 7:30 uređuje i vodi Mirjana Grahovac.

U mreži Prvog podcast

U mreži Prvog podcast

Foto: HRT / HRT

Zašto su Ukrajina i Rusija odlučni nastaviti najkrvaviju, višemjesečnu bitku za grad Bahmut? O čemu se njemački kancelar Scholz, koji je nedavno posjetio Washington, i američki predsjednik Biden slažu, a o čemu ne, u pružanju potpore Ukrajini?

Zašto su ovoga tjedna u Francuskoj građani opet masovno izašli na ulice i prosvjedovali protiv mirovinske reforme predsjednika Macrona? Što za politiku Estonije znači pobjeda stranke premijerke Kaje Kallas na parlamentarnim izborima prošloga vikenda?

Kakve je novosti u post-brexitovskim problemima između Velike Britanije i Europske unije donio prošlotjedni Windsorski protokol, to jest dogovor o Sjevernoj Irskoj? Zašto se u Sredozemnom moru nastavljaju tragična utapljanja migranata? Poslušajte u emisiji Viza od 8:05.

Viza

Viza

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Emisija Put pod noge od 12:23 vodi vas u Bugarsku, izrađujemo martenice - bijelo-crvene ukrase od vune, koji nam donose zdravlje, sreću i dug život, upoznajemo se sa bugarskim jezikom i pismom te doznajemo da se riječ bugari na hrvatski jezik prevodi kao sitan novac.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

30. listopada 1991. godine u Madridu dogodilo se diplomatsko čudo. Za isti stol sjeli su izraelski premijer, predstavnici Palestinaca te arapskih država Bliskog istoka.Tom konferencijom predsjedali su američki i sovjetski predsjednik. Činilo se kao da se počeo rješavati jedan od najtežih međunarodnih problema.Nakon te konferencije uslijedilo je par godina optimizma, a onda je taj optimizam nestao.Kako je nestao optimizam nakon završetka Hladnog tata i kako se Srednji istok nakon tog optimizma vratio u stanje sukoba? Poslušajte u Povijesti četvrtkom od 13:10.

Povijest četvrtkom

Povijest četvrtkom

Foto: HRT / HRT

U emisiji S domaće pop i rock scene od 14:05 slušat ćete pjesme s drugog albuma Tibora Karamehmedovića inače člana dubrovačkog sastava Silente.

S domaće pop i rock scene

S domaće pop i rock scene

Foto: HRT / HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan "Dnevni ritam" donosi "Temu dana", razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i "Glas javnosti"!

Dnevni ritam

Dnevni ritam

Foto: HRT / HRT

U Religijskom forumu od 18:05 razgovaramo s ravnateljem Isusovačke službe za izbjeglice paterom Stankom Pericom o situaciji u Turskoj i Siriji nakon razornih potresa, mogućem novom izbjegličkom valu te stanju s izbjeglicama u Hrvatskoj. Istražili smo i kako napreduje obnova pravoslavnog hrama Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu nakon potresa iz 2020. U organizaciji Saveza baptističkih crkava u Crikvenici je održana konferencija pod nazivom "Ima nade".

Religijski forum

Religijski forum

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Tomislava Barana: Neuzvraćena ljubav zeke Vjeke.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisija Hrvatima izvan domovine posvećena je aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se od 20:15 do ponoći izravno – istovremeno na Prvom programu i Glasu Hrvatske.

Hrvatima izvan domovine - 2. sat

Hrvatima izvan domovine - 2. sat

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati do ponoći u emisiji Povratak u budućnost Robert Mareković donosi njegov pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i - kao što slogan emisije kaže - malo 70-ih. Ono što je dodatni začin termina, jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju.

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati emitiramo Tribinu Trećeg programa Hrvatskoga radija, uživo iz Knjižnice i čitaonice Bogdan Ogrizović u Zagrebu. Tema je Izborno zakonodavstvo.Gosti tribine bit će Robert Podolnjak, Nenad Zakošek i Goran Čular. Voditelj Tribine je Jakov Blagojević.


Tribina Trećeg programa

Tribina Trećeg programa

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!