Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

30.03.2023.

07:59

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kako međugeneracijska suradnja ujedinjuje energiju mladih naraštaja s mudrošću starijih doznali smo u Matici hrvatskih umirovljenika Novi Zagreb poslušajte u emisiji Treća dob - mudrost življenja od 9:05.

Treća dob - mudrost življenja

Treća dob - mudrost življenja

Foto: HRT / HRT

Koje su glavne poruke Deklaracije o hrvatskome prostoru koju je objavila i predstavila Akademija arhitektonske umjetnosti i znanosti Hrvatske? Kako su svoj istraživački projekt u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva na izložbi Dizajner sakupljač: Prirodni materijali inspirirani tradicionalnim obrtima predstavile Andreja Lovreković i Ela Meseldžić? Teme su emisije Iskustvo prostora od 10:05. 

Iskustvo prostora

Iskustvo prostora

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Taj je rat počeo u lipnju 1950. i nije završio do dan danas. U srpnju 1953. potpisano je samo primirje. Mirovnog sporazuma nije bilo. Sjeverna i Južna Koreja još su uvijek u stanju rata. Kako je Korejski poluotok proživio desetljeća primirja u Hladnom ratu i neposredno nakon njega poslušajte u Povijesti četvrtkom. 

Povijest četvrtkom

Povijest četvrtkom

Foto: HRT / HRT

U emisiji S domaće pop i rock scene od 14:05 predstavljamo novo izdanje, peti album "Samo hrabro i bezveze" punk blues banda iz Sinja M.O.R.T.

S domaće pop i rock scene

S domaće pop i rock scene

Foto: - / HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan "Dnevni ritam" donosi "Temu dana", razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i "Glas javnosti"!

Dnevni ritam

Dnevni ritam

Foto: HRT / HRT

Povodom Dana obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika te međureligijske molitve u Jasenovcu, u Religijskom forumu od 18:05 razgovaramo s požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem.

Poslušajte kakva je praksa ekumenizma i međureligijskog dijaloga u nastavi vjeronauka. Treba jačati ljubav i prijateljstvo između muslimana i kršćana, na temelju onog što nas spaja, ističe se u poruci Dikasterija za međureligijski dijalog Svete Stolice muslimanima povodom ramazana.

Najavljujemo premijeru dokumentarnog filma Hrvatske radiotelevizije "Sveta Zemlja Isusovim stopama" scenaristice i urednice Antonije Hrvatin Roth.

Religijski forum

Religijski forum

Foto: HRT / HRT

Emisija Hrvatima izvan domovine posvećena je aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se od 20:15 do ponoći izravno istovremeno na Prvom programu i Glasu Hrvatske.

Večeras uz ostalo donosimo: Predsjednik Zoran Milanović u Derventi je odlikovao 103. brigadu Hrvatskog vijeća obrane Derventa Redom Nikole Šubića Zrinjskog za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskome ratu.

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini obilježava 15. godišnjicu osnutka prve profesionalne ustanove u području kulture Hrvata u Republici Srbiji.

Gradišćanska Hrvatica iz Koljnofa Marija Pilšić odlikovana je Ordenom Mađarskog zlatnog križa u povodu 175. obljetnice Mađarske revolucije.

Hrvatima izvan domovine

Hrvatima izvan domovine

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 do 14 sati emisiju U drugom filmu pitamo vas koji vam je žanr najdraži. Obrađivat ćemo soundtracke poznatih trilera, igrati se s vama i ispunjavati vaše filmsko glazbene želje.

U drugom filmu

U drugom filmu

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 19:30 možete slušati izravni prijenos koncerta Majstorskog ciklusa iz Velike dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Na programu su skladbe Fazila Saya, Dmitrija Šostakoviča i Sergeja Prokofjeva. Solisti su Gabor Boldoczki, truba i Bruno Vlahek, klavir. Simfonijskim orkestrom HRT- a ravna Tito Ceccherini.

Četvrtkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Četvrtkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a / HR3

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!