Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

25.05.2023.

07:00

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Treća dob - mudrost življenja od 9:05 razgovaramo s ljudima koji se s umjetnošću nikada nisu prestali baviti, kao i onima kojima je ona, odlaskom u mirovinu, postala prva strast.

Treća dob - mudrost življenja

Treća dob - mudrost življenja

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:23 razgovaramo s Ines Ignjačić, strastvenom zaljubljenicom u putovanja. Do sada je proputovala više od 44 zemlje na četiri kontinenta, a s nama je podijelila doživljaje i impresije s putovanja u Meksiko.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

Filozof Immanuel Kant svoje djelo¸"Prema vječnom miru" započeo je ovim citatom: Prema vječnom miru, jedan filozofski nacrt. Ali, na početku tog kratkog djela u kojemu je raspravljao o mogućnosti mira u svijetu Kant je stavio citat koji se nalazio ispod slike u jednoj nizozemskoj gostionici. A na slici je bilo naslikano groblje. Može li dugi mir postojati samo na groblju? Je li rat ljudska stvarnost prekidana razdobljima mira? O tome razgovaramo u Povijesti četvrtkom od 13:10.

Povijest četvrtkom

Povijest četvrtkom

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji S domaće pop i rock scene od 14:05 predstavit ćemo mini album Iluzija alter rock sastava Greta.

S domaće pop i rock scene

S domaće pop i rock scene

Foto: HRT / HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote.

Dnevni ritam

Dnevni ritam

Foto: HRT / HRT

U Religijskom forumu od 18:05 poslušajte: U Zagrebu je prošlog vikenda bogatim programom posvećena Makedonska pravoslavna crkva Svete Zlate Meglenske.

Indijski kršćanski pisac, filozof i borac za ljudska prava Vishal Mangalwadi posjetio je Zagreb kako bi predstavio svoju knjigu pod nazivom "Ova je knjiga promijenila sve" te sudjelovao na konferenciji o utjecaju Biblije na zapadno suvremeno društvo.

Predstavljamo i hrvatsko izdanje knjige "Uvod u život i misao Johna Wesleya" za koje su zaslužni Biblijski institut Zagreb te Evangelička metodistička crkva u Hrvatskoj.

Religijski forum

Religijski forum

Foto: HRT / HRT

U emisiji Hrvatima izvan domovine od 20:15 do ponoći koju izravno – istovremeno emitiramo na Prvom programu Hrvatskog radija i Glasu Hrvatske večeras donosimo:

Tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH-a Zvonko Milas dobio je odlikovanje "Orden Mađarske časnički križ" - dodijelila mu ga je predsjednica Mađarske Katalin Novak za trud uložen u interesu hrvatske zajednice u toj zemlji.

Hrvatska matica iseljenika predstavila knjigu Sasvim drukčiji jezik - Dramske i lutkarske scenske igre s tekstovima za ovladavanje i poučavanje hrvatskoga kao inoga jezika.

Na Petom međunarodnom festivalu folklora i tambure u zagrebačkom Čučerju gostovali Hrvati iz Slovačkoga mjesta Čunova.

Hrvatima izvan domovine

Hrvatima izvan domovine

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Obilježava se Dan Afrike, a tim povodom u emisiji U drugom filmu od 10 do 14 sati na Drugom programu Hrvatskoga radija preslušavat ćemo soundtracke 'crnih' filmova. Koji vam je najdraži crni glumac? Komentiramo ovoga četvrtka. Igramo se u nagradnoj igri Cinestara i ispunjavamo vaše filmsko glazbene želje.

U drugom filmu

U drugom filmu

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 možete slušati prijenos koncerta iz ciklusa Kanconijer iz velike dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Na programu su djela Valentina Silvestrova, Frane Paraća i Giacoma Puccinia. Izvođači su Matteo Ivan Rašić, tenor; Toni Nežić, bas; Sreten Mokrović, recitator, Zbor HRT-a, Oratorijski zbor Crkve sv. Marka Cantores sancti Marci i Simfonijski orkestar HRT-a. Dirigent je Tonči Bilić.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!