Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

07.07.2022.

07:15

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Stara glumačka i neobična nogometna postava povod su da uz njih spomenemo i postav i podstavu! O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Od 8:05 emitiramo prvo Ljeto na Prvom iz Rijeke. Ugostit ćemo direktora TZ Gorskog kotara Petra Hrgu jer se na goranskom području ukazuje sezona za pamćenje, Rijeka je pak prvi put u svojoj dugoj povijesti karnevala imala čak dva ljetna karnevala - gost direktor TZ Grada Rijeke, Petar Škarpa. U Bakru je izgrađena šetnica do pola zaljeva ,a grad Bakar - nekoć grad slučaj - iz dana u dan raste, kako gospodarski tako i turistički o čemu razgovaramo s bakarskim gradonačelnikom Tomislavom Klarićem.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas u Geo info centar u Voćinu.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

Nakon što je JJ Cale napustio ovaj svijet, Eric Clapton je odlučio snimiti album njemu u čast. Pridružili su mu se brojni glazbenici, a Mark Knopfler, John Mayer, Willie Nelson i Tom Petty, neki su od njih. Pjesme s ploče "The Breeze An Appreciation of JJ Cale", za emisiji Po vašem izboru od 16:05 autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U Melodijama s patinom od 17:30 slušatelji se mogu podsjetiti na sve glazbene žanrove prošlog stoljeća nepodložnih trendovskim mijenama i ukusu masovne publike.

Melodije s patinom

Melodije s patinom

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Kristine Kegljen: Barijere od stakla, drugi dio – Mandarine. Susjed promatra kuću u kojoj živi majka djevojke koja ostavlja mandarine na dvorišnim vratima. On kaže: "Mlada žena nekad bi stajala sat vremena, nekad petnaest minuta. Nisam uspio proniknuti u njezine namjere, ali bilo mi je dirljivo i dojmljivo koliko je ustrajnosti ulagala u svoju metodu. Stajala bi nepomično. Zagledana u Marijin prozor. Htio sam zvati policiju, doista jesam. Ali onda sam jednom ugledao Mariju kako promatra ženu sa svog prozora."

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Tihomira Horvata: Neobični podstanari. 

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisiju Hrvatima izvan domovine možete pratiti na Prvom programu Hrvatskoga radija i Glasu Hrvatske od 20:15. Uz ostalo donosimo: Od srijede do petka u Zagrebu se održava sjednica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. - Ovaj tjedan je održana i konferencija Meeting G2 usmjerena na umrežavanje poslovnih ljudi hrvatskog podrijetla iz cijelog svijeta.- U Mostaru je završen Hrvatski iseljenički kongres na kojem je više od 200 sudionika razgovaralo o iseljeničkim i migracijskim temama.

Hrvatima izvan domovine podcast

Hrvatima izvan domovine podcast

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati u emisiji Povratak u budućnost poslušajte Roberta Marekovića i njegov pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i - kao što slogan emisije kaže - malo 70-ih. Ono što je dodatni začin termina, jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju.

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati u terminu Koncert četvrtkom jedan od najistaknutijih tenora današnjice u repertoaru u kojem briljira – arijama iz Rossinijevih i Donizettijevih opera, a posebno istaknut i kao tumač francuskog romantičnog opernog repertoara, Juan Diego Flórez - glavni je protagonist koncerta u kojem emitiramo snimku njegovog nastupa održanog u siječnju u Ženevi. Otpjevat će niz arija, a uz njega nastupa orkestar Romanske Švicarske kojim dirigira Daniel Harding.

Koncert četvrtkom

Koncert četvrtkom

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!