Ovoga četvrtka preporučujemo na televiziji

04.08.2022.

08:00

Autor: HRT

Četvrtak, 4. kolovoza na Drugom

Četvrtak, 4. kolovoza na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 8. sezona serije

Iz programa HTV-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Premda Švicarska podsjeća na otočić usred Europe, ona se sastoji od nevjerojatno raznolikih pejzaža i vrlo različita stanovništva. Dokumentrana serija Veličanstvene Alpe iz zraka u 20:10, kroz pet epizoda, upoznat će vas s nevjerojatnim krajolikom te zemlje.

Pod maćehinim pritiskom Irene prihvati Soamesovu prosidbu pod uvjetom da će je pustiti da ode ako ne bude sretna... Drugi nastavak popularne britanske dramske serije Saga o Forsyteima pogledajte na Prvom programu u 21:05!

U 22 sata ne propustite dokumentarnu seriju Opstanak. U ovoj epizodi bit će riječi o čestim zastojima u investiranju u turizam, a posebno će biti obrađen slučaj obnove dubrovačkog hotela Belvedere.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U mirnom selu Kemblefordu lokalni svećenik otac Brown iskorištava svoj rijedak talent za rješavanje zločina. Trebat će mu i u ovoj epizodi kada se gospođi McCarthy posreći na crkvenoj tomboli uz pomoć gatare... U  20:05 BBC-jeva kriminalistička serija Velečasni Brown. 

Montyja Brogana dijeli 24 sata do ulaska u zatvor u kojemu će odsjediti sedam godina zbog preprodaje droge. Vrijeme je da se oprosti od prijatelja, ali i pronađe odgovor na pitanje tko ga je odao. U naslovnim ulogama su Edward Norton, Philip Seymour Hoffman, Barry Pepper, Rosario Dawson, Anna Paquin... Psihološko-kriminalistički triler "25. sat" ne propustite u 21 sat.

U 23:10 slijedi izvrsna znanstveno fantastična komedija Sve što poželiš u režiji Terryja Jonesa. Skupina ekscentričnih izvanzemaljaca u sklopu eksperimenta jednom ljudskom biću podari moć da može učiniti bilo što... 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:05 emitiramo dokumentarni film Marilyn, konačna istina, koji otkriva tko je bio njezin biološki otac. Yves Montand, Arthur Miller, John F. Kennedy: lista Marilyninih ljubavnika i muževa je dugačka i mnogima poznata. Ali jedini muškarac kojega Marilyn Monroe nikada nije uspjela pronaći, iako ga je cijeli život tražila, bio je njezin otac. 

U 21 sat prikazujemo šestu, i posljednju epizoda druge sezone dramske serije Raskid. Smještena u dinamični svijet londonskih odvjetnika specijaliziranih za rastave pripadnika elite, serija se bavi suvremenim brakom i obiteljskim pravom. 

U 23 sata prikazujemo dramu Vera Drake. Ma kako se priča ovoga filma prepričala, ne može dočarati njegov sadržaj, snagu, atmosferu, nevjerojatno precizno iako krajnje ekonomično oblikovane karaktere, scenarij u kojemu nema nijedne suvišne riječi i režiju koja je efektna zbog krajnje jednostavnosti. Čak i oni koji vjeruju da je pobačaj smrtni grijeh ili zločin ne samo da će suosjećati s Verom Drake nego će je i smatrati nevinom.  

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo i emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!