Ovoga četvrtka preporučujemo na televiziji

26.01.2023.

07:41

Autor: HRT

Od 23. do 26. siječnja na Drugom

Od 23. do 26. siječnja na Drugom

Foto: Luther / 5. sezona serije

Iz programa HTV-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Mlada Koprivničanka Ivana Polančec u prošlotjednom izdanju popularna game showa osvojila je 18.000 eura te večeras "Milijunaša" otvara odgovarajući na 13. pitanje, a ima i džoker "pitaj publiku" na raspolaganju.  

Oleg Mandić s 11 godina s mamom je i bakom završio u logoru. Pet mjeseci proveo je na odjelu zloglasnog Mengelea, dočekao oslobođenje logora i kao posljednji logoraš zajedno sa svojom obitelji izašao na slobodu. Film Dječak iz Auschwitza, koji emitiramo u 21:10, prati njegov ponovni odlazak u Auschwitz gdje se prisjeća svog logorskog života.  

U 23:20 u emisiji Kultura s nogu zavirite u nepoznata pisma Josipa Kosora slavnom kolegi i prijatelju Stefanu Zweigu te se podsjetite zašto je film Kum već pet desetljeća nadahnuće mnogim gledateljima i filmašima. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Film Operacija Polmission - tajne putovnica pokušava otkriti složene mehanizme iza aktivnosti poljske diplomacije i obavještajnih službi koji su u suradnji s vladama i institucijama drugih zemalja pridonijeli spašavanju Židova diljem Europe. Dokumentarno ostvarenje na rasporedu je u 20:15.  

Hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine Cesarica 2022. dodjeljuje se pjesmi koju bira publika kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu godine. Prijenos slijedi u 21:15. 

Luther se sve manje bavi slučajem pa Halliday predvodi lov na čudovište - ubojicu odlučnog u namjeri da dovrši svoje groteskno remek-djelo... Posljednji, četvrti nastavak uzbudljive pete sezone kriminalističke serije Luther ne propustite u 22:35.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 21:50 prikazujemo dokumentarni film Tko je napisao Bibliju?. U ovom fascinantnom arheološkom i znanstvenom istraživanju krećemo ususret najuglednijim stručnjacima za Bibliju kako bismo pokušali odgovoriti na temeljno pitanje: Tko je napisao Sveto pismo?  

Zamjena partnera tijekom Ivanjske noć čest je motiv u kazalištu, kao i mjuziklima. Ni Bergman mu nije odolio, i to mu je donijelo prvi međunarodni uspjeh. Osmijesi ljetne noći jedan je od rijetkih razigranih filmova Ingmara Bergmana u kojem ljubav pobjeđuje frustracije, a tragedija se mijenja u farsu. Iako se i tu redatelj bavi složenim odnosima između muškaraca i žena. Komediju prikazujemo u 22:45.  

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.  

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!