Ovoga četvrtka preporučujemo na televiziji

02.02.2023.

07:28

Autor: HRT

Četvrtak, 2. veljače na Drugom

Četvrtak, 2. veljače na Drugom

Foto: Ne dao Bog većeg zla / film

Iz programa HTV-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Mogu li natjecatelji popularnoga kviza Tko želi biti milijunaš?, pod teretom očekivanja, ipak dati najbolje od sebe saznajte u 20:15. 

Dokumentarni serijal Diplomatska oluja tematizira stvaranje moderne i demokratske Republike Hrvatske kroz prizmu svih diplomatskih aktivnosti koje su dovele do hrvatske neovisnosti i njezinog međunarodnog priznanja 1992. godine. Dokumentarnu seriju prikazujemo u 21:10.

U emisiji Kultura s nogu u 23:20 s našim proslavljenim kazališnim redateljem Brankom Brezovcem razgovaramo o Eurokazu i situaciji u kazalištu, a s filmskim redateljem Arsenom Oremovićem razgovaramo o njegovom zamijećenom i hvaljenom filmu "Glava velike ribe". Tu je i redoviti Kulturni pregled.  

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Dokumentarna serija Tajne civilizacije koju prikazujemo u 20:15 istražuje način na koji napredak znanosti mijenja naše viđenje drevne prošlosti, uzimajući u obzir okoliš kao ključni čimbenik u tijeku ljudske povijesti. I dok budemo promatrali propast civilizacija brončanog doba prije više od 3000 godina, neumoljivi uspon antičke civilizacije i pad Rimskog Carstva, saznat ćemo što je sve potrebno za stvaranje ili pad civilizacije.

"Ne dao Bog većeg zla", hrvatski dugometražni film iz 2002. godine, prikazujemo u 21:10. Film je sniman u Bjelovaru i Samoboru. Nastao je prema istoimenoj knjizi Gorana Tribusona, koji je i scenarist, a njegova sestra Snježana Tribuson je redateljica. Film prati dogodovštine dječaka i kasnije mladića Frule tijekom '60-ih i '70-ih godina prošlog stoljeća u Bjelovaru. U filmu ima autobiografskih elemenata iz života redateljice i scenarista.

U posljednjem četvrtom nastavku serije Duhovi prošlosti koji je na rasporedu u 23:05 Tom Brannick traži pomoć Heather Pentland kako bi saznao što Jackie Twomey zna o Golijatu. Tori Matthews i Tomova kći Izzy pritišću Toma da otkrije istinu. U pitanju su životi pa Tom mora razotkriti Golijata prije nego što bude prekasno.  

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Od 20:35 prikazujemo emisiju Treći element u kojoj govorimo o ostatku, tzv. nekodirajućoj DNK , kao i o tehnologiji čiji je razvoj omogućio otkrivanje mnogih tajni koje se još uvijek skrivaju u genomima živih bića. 

U tajfunu koji je 26. rujna 1959. pogodio japanski zaljev Ise poginulo je ili nestalo 5.098 osoba. Otada je prošlo šezdeset četiri godina. Jedna se rečenica stalno ponavljala u opisima preživjelih: "Nebo je sljedeći dan bilo nestvarno plavo". Što zapravo znači nestvarno plavo? Dokumentarni film Tajfun iz zaljeva Ise 1959. godine: boje i sjećanja emitiramo u 22:15.

Jedan od mnogobrojnih biografa Ingmara Bergmana i, istodobno, analizatora njegova opusa - Hubert I. Cohen - ovaj i još nekoliko Bergmanovih filmova objedinjuje pod zajedničkim nazivnikom filmova "tajnovitih putova božjih". Riječ je o filmu nastalom na temelju srednjovjekovne švedske legende "Tore's Daughter in Vange" koju je u scenarij pretvorila dugogodišnja Bergmanova suradnica Ulla Isaksson. Film Djevičanski izvor, snimljen 1960. godine, pogledajte u 23:05, u ciklusu Filmovi Ingmara Bergmana.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.  

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!