Ovoga četvrtka preporučujemo na televiziji

09.02.2023.

07:10

Autor: HRT

Diplomatska oluja

Diplomatska oluja

Foto: Menorah Film / za HRT

Iz programa HTV-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Novo izdanje popularnoga game showa Tko želi biti milijunaš?, koji nudi jedinstvenu priliku za osvajanje 150.000 eura, ne propustite u 20:15. Otvorit će ga natjecatelj Filip Križanić iz Križa koji se u prošlotjednoj emisiji uspio samo predstaviti. 

Dokumentarni serijal Diplomatska oluja tematizira stvaranje moderne i demokratske Republike Hrvatske kroz prizmu svih diplomatskih aktivnosti koje su dovele do hrvatske neovisnosti i njezinog međunarodnog priznanja 1992. godine. Drugu epizodu serije prikazujemo u 21:10.

U 23:20 u emisiji Kultura s nogu pitamo našeg vrhunskog slikara Zlatana Vehabovića zašto je svoju novu izložbu nazvao "Atlas manjeg svijeta", razgovaramo o obnovi Dvorca umjetnika Oršić - Jakovlje, kao i o podcastu kao suvremenom obliku prezentacije koji koristi i Matica hrvatska... 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

Dokumentarna serija Tajne civilizacije istražuje način na koji napredak znanosti mijenja naše viđenje drevne prošlosti, uzimajući u obzir okoliš kao ključni čimbenik u tijeku ljudske povijesti... Gradovi i carstva, naziv je druge epizode koju prikazujemo u 20:15.

Mlada Sonja zagrebačka je vegetarijanka i aktivistica za prava životinja koja tijekom prosvjeda protiv borbi bikova jednom svojom izjavom pred TV-kamerama uvrijedi Stipu,  vlasnika bika Garonje, i njegove suseljane iz malog mjesta u Dalmatinskoj zagori... Ne propustite romantičnu komediju Sonja i bik u 21:10. U filmu glume Judita Franković, Goran Bogdan, Dejan Aćimović, Ivo Gregurević i mnogi drugi. 

U 23 sata slijedi serije Ray Donovan. U četvrtoj epizodi šeste sezone Mickey otme filmsku zvijezdu Jaya Whitea, a Ray mora dobiti tri milijuna dolara od Sam Winslow da vrati Jaya živa i zdrava...

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:35 prikazujemo emisiju Treći element u kojoj govorimo o konceptualnim zadacima u fizici. Gosti su: izv. prof. dr. sc. Nikola Poljak i dr. sc. Marko Jerčić.

U 21:05 na rasporedu je kostimirana povijesna serija Katarina Velika: Samozvanci. Nikita Panin, u četvrtoj epizodi treće sezone serije, moli Katarinu da svoga izvanbračnog sina Aljošu vrati u prijestolnicu i obećava da će se pobrinuti za njega. 

Tri mjeseca prije Nürnberškog procesa, u kojem će se suditi velikim nacističkim kriminalcima, Amerikanci moraju naći blago Regalia. Ali tko je ukrao sveto Hitlerovo blago i gdje se ono krije? U 22:05 ne propustite dokumentarni film Hitlerovo sveto blago.

U 23 sata, u ciklusu Filmova Ingmara Bergmana, emitiramo švedsku psihološku dramu Persona iz 1966. godine. Ovaj Bergmanov film po mnogima je ključno ostvarenje moderne kinematografije.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.  

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!