Ovoga četvrtka preporučujemo na televiziji

09.03.2023.

07:51

Autor: HRT

Četvrtak, 9. ožujka na Drugom

Četvrtak, 9. ožujka na Drugom

Foto: Šuti / film

Iz programa HTV-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Novo izdanje popularna game showa Tko želi biti milijunaš? ne propustite u 20:15. 

Mirovni sporazumi i reintegracija Podunavlja, šesta epizoda dokumentarne serije Diplomatska oluja govori o kraju rata u RH te BiH i početku mirovnih pregovora koji su pod patronatom SAD-a održani u vojnoj bazi u Daytonu. Podsjeća na događaje koji su obilježili diplomatske pregovore u Daytonu i okolnosti pod kojima je nakon nekoliko tjedana pregovaranja konačno došlo do sklapanja Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma kojima su oružani sukobi na području bivše Jugoslavije i službeno završili. Epizoda je na rasporedu u 21:10. Prethodno emitirane nastavke ponađite u videoteci multimedijske platforme HRTi

U novoj Kulturi s nogu urednika i voditelja Dražena Ilinčića najavljujemo retrospektivu Otona Ivekovića u Klovićevim dvorima, istražujemo kako to čitanje može pomoći nezaposlenima, te odlazimo na novu izložbu Renate Poljak u Galeriji Josip Račić. Emisija slijedi u 23:20. Prethodno emitirane nalaze se u videoteci HRTi-ja.  

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Nekoliko je španjolskih vladara na najbolji način iskoristilo graditeljsko umijeće Arapa doseljenih na Pirenejski poluotok i sagradilo neosvojive utvrde. Od srednjeg vijeka je u Španjolskoj sagrađeno više od 20.000 dvoraca koji postoje i danas. Među njima su izvorne obrambene tvrđave, ali i palače za koje se vezuju intrigantne obiteljske priče. Više u novom nastavku dokumentarne serije Dvorci: Tajne, zagonetke i legende u 20:15.  

Hrvatska drama Šuti Lukasa Nole snimljena je prema istinitom događaju o nasilju i zlostavljanju u obitelji. Film ovjenčan s pet Zlatnih Arena, sa Tihanom Lazović u glavnoj ulozi, prikazujemo u 21:20. Film se nalazi u videoteci platforme HRTi.

U 22:50 emitiramo dvije epizode nagrađivane BBC-jeve kriminalističke serije Nijemi svjedok koja u 22. sezoni donosi pet uzbudljivih dvodijelnih priča. U glavnoj ulozi gledamo Emiliju Fox, uz koju nastupaju David Caves, Liz Carr i Richard Lintern.  

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U emisiji Art a la carte uživo pratimo kulturne događaje i fenomene s temama iz likovnih umjetnosti, klasične glazbe, književnosti, kazališta, plesa, arhitekture i dizajna, popularne glazbe, filma i TV-a, umjetničke kritike. Emisija slijedi u 20:05.

Odvažna i vjerna tradiciji, japanska carica Michiko ostvarila je ono što nijednoj njezinoj prethodnici nije pošlo za rukom: uzela je svoj život u svoje ruke unatoč tome što nije imala službenu moć. Dokumentarac Carica Michiko: snaga trstike na rasporedu je u 22 sata.  

U 23:05, u ciklusu filmova Jiříja Menzela, emitiramo komediju Svečanosti visibaba. Komedija je to kojom je slavni češki redatelj nastavio uspješnu suradnju s književnikom Bohumilom Hrabalom i još jednom osvojio naklonost češke i inozemne filmske publike.   

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.  

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!