Ovoga četvrtka preporučujemo na televiziji

23.03.2023.

07:00

Autor: HRT

Četvrtak, 23. ožujka na Drugom

Četvrtak, 23. ožujka na Drugom

Foto: Zagreb Cappuccino / film

Iz programa HTV-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Novo izdanje popularnog game showa Tko želi biti milijunaš? ne propustite u 20:15. 

video thumb

Dokumentarni serijal Diplomatska oluja tematizira stvaranje moderne i demokratske Republike Hrvatske kroz prizmu svih diplomatskih aktivnosti koje su dovele do hrvatske neovisnosti i njezinog međunarodnog priznanja 1992. godine. Eurointegracije i ostvarenje hrvatskog sna naziv je šeste, posljednje epizode koju prikazujemo u 21:10. 

U novoj Kulturi s nogu u 23:20 ugledni znanstvenik i istraživač Anđelko Milardović analizira civilizaciju i kulturu našeg doba pod utjecajem globalne krize, bilo pandemijske bilo ratne.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Ima li znanost odgovor na sve? BBC-jeva šesterodijelna dokumentarna serija Najveći misteriji znanosti koju prikazujemo u 20:15 proučava neke od najvećih zagonetki koje kopkaju današnji znanstveni svijet. Riješili smo neka od najsloženijih pitanja o svijetu i svemiru. Ali što više otkrivamo, to više pitanja izlazi na vidjelo. Kolika je točna starost našeg svemira? Zašto su dvije strane našeg Mjeseca tako različite? Kako je željezo iz svemira završilo uz tijelo Tutankamona?

Dramu Zagreb Cappuccino redateljice Vanje Sviličić s Milom Elegović i Nelom Kocsis u glavnim ulogama ne propustite u 21:10. Film je na 61. Pulskom festivalu dobio Zlatnu arena za glazbu i nagradu Breza za najboljeg debitanta. Priča prati dvije najbolje prijateljice, Petru i Kristinu, djevojke u ranim četrdesetima...

Drugu sezonu britanske kriminalističke serije Nedužna s Katherine Kelly u glavnoj ulozi prikazujemo od 22:30. Prije pet godina 39-godišnja nastavnica Sally Wright osuđena je za ubojstvo. Iako to nikada nije dokazano, optužena je i za spolne odnose s jednim od svojih učenika, darovitim 16-godišnjakom Mattyjem Taylorom. Preko noći joj se srušio cijeli svijet. Izgubila je slobodu, posao, a, očekivano, raspao joj se i brak. Dvije godine nakon što je osuđena njezin suprug Sam podnio je zahtjev za razvod.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U deset sezona Trećeg elementa u više smo navrata govorili o imunizaciji, zaraznim bolestima i cjepivima. Važno mjesto u istraživanjima ovih tema zauzima metoda protočne citometrije. Ta metoda bila je vrlo važna i u praćenju pandemije COVID-a. Metoda se koristi i u praćenju side i drugih zaraznih bolesti, a istraživanja su dovela i do nekih novih spoznaja. Sve o ovoj metodi saznajte u novom Trećem elementu u 20:35.

Komedija Vikendica pokraj šume na rasporedu je u 23 sata. Suradnja češkog glumca i scenarista Zdeneka Sveráka s redateljem Jiříjem Menzelom počela je 1968. kad je Sverák kao glumac debitirao u Menzelevu filmu "Zločin u noćnom klubu". Godine 1974. Menzel je prema Sverákovu scenariju režirao film "Tko traži zlatni grumen?". Dvije godine poslije surađivali su na filmu "Vikendica u šumi", za koji je Sverák jedan od scenarista, a drugi je Ladislav Smoljak.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.  

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!