07:50 / 08.10.2021.

Autor: HRT

Ovoga petka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U 10 sati počinje izravni prijenos sjednice Hrvatskoga sabora povodom Dana Hrvatskoga sabora i 30. obljetnice donošenja odluke o raskidu državnopravnih sveza i ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana .

 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u ciklusu Iz arhiva i muzeja, govorimo o Nobelovoj nagradi za fiziku, za istraživanja klime i klimatskih promjena, ali i drugih velikih teško predvidljivih sustava.

U emisiji o znanosti Drag mi je Platon od 12:30 govore akademik Mirko Orlić i prof. dr. Ivana Herceg Bulić. Prof. dr. Svjetlana Kalanj Bognar komentira otkriće receptora i mehanizma zahvaljujući kojima osjećamo temperaturu, dodir i bol, za koje je dodijeljena Nobelova nagrada za medicinu.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Minijature za radoznale / HR1

Znate li kako je to kad se djeca ljute? Naše mudrice od 13:45 otkrit će nam što ih najviše ljuti. No, da ne bi bila ovo samo jedna ljuta emisija mudrovat ćemo i o strahu, ali i o sreći.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Gold Diggers Sound američkog gospel i soul glazbenika Leona Bridgesa.

U Tragu vjere od 18:05 uz ostalo poslušajte: Objavljeno je završno izvješće o zlostavljanjima u Katoličkoj crkvi u Francuskoj.

Od vijesti iz naše zemlje izdvajamo otvorenje obnovljenog spomen doma blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću te završetak biskupijskog procesa za proglašenje blaženim i svetim fra Ivana Perana u Kaštelima.

Izdana je nova knjiga fra Ante Vučkovića: "Neostvarena sloboda".

Govorimo o isusovačkom projektu "Manreza" preko kojega cijele godine nude raznovrsne duhovne programe, a Isusovačka služba za izbjeglice uspješno je završila dva projekta integracija azilanata.

 

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Trag vjere / HR1

Metaforu od 20:15 počinjemo razgovorom s mladom pjesnikinjom Paulom Jurišić.

U nastavku čitamo poeziju probranih domaćih i stranih pjesnika, od Rimbauda do Rešickog, od Nerude, Milosza, Brodskog do Šodana, Radića i drugih.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Metafora / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2) 

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 16 sati možete slušati Drugi dio dana dnevni radijski show koji donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacije iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Od 20:45 ističemo prijenos kvalifikacijske nogometne utakmice za Svjetsko prvenstvo Cipar – Hrvatska .

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 16:30 na programu je Europski mozaik u kojem ćemo obilježit 400. godišnjicu smrti nizozemskog polifoničara Jana Pieterszoona Sweelincka. Prije tjedan dana za pultom Zagrebačke filharmonije ponovo je bio maestro Leopold Hager, a 23. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u ciklusu Lisinski subotom, ponovo nastupa slovenska pijanistica Dubravka Tomšič Srebotnjak, uza Slovensku filharmoniju i dirigenta Simona Krečića. Na kraju govorimo o sezoni Državne opere u Stuttgartu.

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Foto: Europski mozaik / HR 3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!