06:48 / 12.11.2021.

Autor: HRT

Ovoga petka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Kutija slova od 10:05 doznajemo što nudi ovogodišnji Inteliber, zašto je to najvažniji književni sajam u našoj zemlji te jeli nedostajao građanima.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana .

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 12:05 možete pratiti izravni prijenos konferencije za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Mudricama od 13:45 uzimamo alat u ruke kako bi gradili kuće, uredili okućnicu i popravili mobitel.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U emisiji Trag vjere od 18:05 uz ostalo poslušajte: U povodu 5. Svjetskog dana siromaha Papa Franjo se u Asizu susreće s petstotinjak siromaha iz različitih europskih zemalja. U Asizu će Sveti otac blagosloviti i temeljni kamen za novo prihvatilište za beskućnike koje će se graditi u Rijeci. O patnji i žrtvama, o ljubavi koja je jača od svakoga zla - trideset godina nakon tragičnih događaja u Vukovaru o duhovnom ozdravljenju, praštanju i pomirenju govori nam vukovarski župnik i gvardijan fra Ivica Jagodić.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U Zagrebu je na poziv Hrvatskog društva pisaca gostovala suvremena bugarska pjesnikinja Albena Todorova, na početku emisije Metafora od 20:15 slušamo njezine pjesme u prijevodu Ksenije Banović. U nastavku čitamo poeziju Ivana Hercega i Bonislava Kamenjaševića. U drugom satu Metafore bavimo se svjetskim pjesništvom, velikanima: Paul Celan, Eugenio Montale, Josif Brodski, Anne Sexton i još ponetko iz nepresušne riznice pjesničkoga svijeta.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Metafora / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskog radija od 16 sati možete slušati Drugi dio dana dnevni radijski show koji donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacije iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 16:35 na rasporedu je Europski mozaik u kojem predstavljamo američkog orguljaša Camerona Carpentera koji će 13. studenoga, već treći put nastupiti u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Zatim ćemo obilježiti 210. godišnjicu smrti Franza Liszta te 145. obljetnicu rođenja i 75. godišnjicu smrti Manuela de Falle. I na kraju govorimo o sezoni Štutgartskog baleta.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!