07:58 / 23.04.2021.

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ovoga petka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi, u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:20, u ciklusu Iz arhiva i muzeja, vodimo vas u etnokuću u Korniću na otoku Krku kako bismo otkrili što je to kamenica i čemu služi.

Uspio je prvi motorni kontrolirani let na Marsu i to će biti jedna od tema emisije o znanosti Drag mi je Platon, koja počinje u 12:30. Dr. Igor Barković analizirat će glavne spoznaje o dugom Covidu-19 ili postcovid sindromu, na temelju iskustva naše prve Covid ambulante, osnovane u Rijeci. Dr. Ivana Herceg Bulić govorit će o urbanizaciji i klimi Zagreba.

U današnjim Mudricama od 13:45 recikliramo. Spretne dječje ruke i malo mašte pretvorit će zaboravljene i stare predmete u zabavne, nove igračke.

U tridesetak minuta druženja u emisiji Po vašem izboru od 16:05, slušamo legendarnu kantri glazbenicu Lorettu Lynn, koja ne posustaje ni nakon više od šezdeset godina karijere. Rekli bismo da ide ukorak s kolegom Willijem Nelsonom. Dana 14. travnja navršila je punih 89, a mjesec prije objavila je i svoj 46. studijski album Still woman enough koji ćemo danas poslušati gotovo u cijelosti.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Sanje Lovrenčić Zašto mačke sjede na kućnom pragu.

Večeras se diljem zemlje obilježava Noć knjige, stoga ćemo u emisiji Metafora od 20:15 telefonski razgovarati s članicom Organizacijskog odbora Dobrilom Zvonarek. U nastavku slijedi raznovrsna poezija domaćih i stranih autora.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U Zvjezdanoj prašini od 19:35, u prvom dijelu emisije pod nazivom Vokal Internacional sudjeluju Gloria Estefan, Willie Nelson, Astrud Gilberto i vokalna grupa Blue Stars of France. U programu Instrumental Internacional od 21 sat sudjeluje Big Fat Brass Billya Maya. U programu Swing Time od 22 sata glazbu iz vremena swinga izvodit će orkestar Artieja Shawa.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

U ciklusu Glazba i obratno, od 22:30 donosimo koncerte iz niza Option održane u Eksperimentalnom studiju zvuka u Chicagu, zahvaljujući snimkama radijske mreže WFMT. U četvrtoj emisiji toga niza slušamo nastup glazbenice, gitaristice i pjesnikinje Wendy Eisenberg.

Petkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Petkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Glazba i obratno / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!