07:04 / 24.12.2021.

Autor: HRT

Ovoga petka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

Akademkinja Željka Čorak gošća je emisije o znanosti Drag mi je Platon od 12:30. Prof. Čorak će govoriti o jaslicama, povijesti tog običaja i simbolici, kao i o kućnim jaslicama.

Došao je i taj dan, kada kitimo bor, pečemo kolače, palimo lampice, veselimo se i družimo. Kako se djeca spremaju za Božić poslušajte u Mudricama od 13:45.

Badnjak je i danas ćemo u emisiji Po vašem izboru od 16:05 biti uz jedno od novijih " božićnih" izdaja , a slušat ćemo što je na svom prvom "Christmas" albumu snimila Norah Jones. Najavljen kao utješna zbirka bezvremenskih blagdanskih klasika i dirljivih novih pjesama, album "I Dream Of Christmas" donosi nadu da će nadolazeće blagdansko vrijeme biti ispunjeno radošću i zajedništvom. Uz najljepše želje za Božić svira Norah Jones.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

U Vatikanu je predstavljena Papina poruka za dan mira. Papinska akademija za život u dva dokumenta progovorila je o pandemiji i izazovu obrazovanja te djeci koja su najranjivije žrtve pandemije. Kardinal Josip Bozanić Božić će slaviti sa župljanima Čučerja - posjetili smo tu zagrebačku župu i doznali kako se u njoj odvija pastoral i sakramentalni život budući da im je crkva teško stradala u potresu. Franjevci konventualci Božićni ručak dijelit će s najsiromašnijim građanima. Poslušajte i Božićne čestitke biskupa u Tragu vjere od 18:05.

Trag vjere

Trag vjere

Foto: HRT / HRT

"Concerto Grosso u e-molu" Giuseppea Torellija i "Božićna glazba za zbor i instrumente" Michaela Praetoriusa, na programu su emisije Klasični evergreeni od 18:30.

Od 19:20 prenosimo Božićnu čestitku kardinala Bozanića.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete Božićnu priču Dunje Tokić.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

U posebnom blagdanskom programu na Badnjak od 20:15 vodimo vas u Betlehem – u razgovoru s hrvatskim franjevcem, župnim vikarom u Betlehemu fra Sandrom Tomaševićem otkrivamo kako se Božić dočekuje u mjestu Isusovog rođenja. Razgovaramo i s voditeljem pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu, fra Vladimirom Vidovićem. On će nam reći sve o franjevačkoj adventskoj kućici i akciji Obrok za obrok.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Glazbenu blagdansku atmosferu na Badnju večer donose nam Amorose – tri akademske glazbenice koje su svoje talente stavile u službu evangelizacije. Amorose su naše gošće u drugom dijelu emisije – upoznajemo njihov glazbeni put te svjedočanstva o snazi molitve; čut ćemo kako slave Božić, a za nas su pripremile i posebne izvedbe adventskih, božićnih i autorskih pjesama.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 18 sati slijedi emisija Glazbena oaza. Emisija se sastoji od izbora glazbenih tema raznih izvođača, određenih glazbenih stilova.

Glazbena oaza

Glazbena oaza

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji EBU Etno od 23 sata predstavljamo božićne i novogodišnje pjesme i glazbu cijele Europe koju su nam kao svoj prilog poslale radijske postaje, članice Europske radijske unije sudjelujući tako u Euroradio Folk Music Christmas/New Year projektu.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!