07:54 / 31.12.2021.

Autor: HRT

Ovoga petka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Kutija slova od 10:05 predstavit ćemo izraelsku pjesnikinju Zeldu Schneurson, knjigu Mudrost pustinje Thomasa Mertona te govorimo o tome zašto je poetski glas Marije Dejanović jedan od najvažnijih pjesničkih glasova hrvatske suvremene književnosti.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Kutija slova

Kutija slova

Foto: HRT / HRT

U Državnom arhivu u Pazinu viša arhivistica Biserka Budičin u emisiji Minijature za radoznale od 12:23 danas pokazuje nešto vrlo dragocjeno: jednu od onih knjiga koje se dotiču samo u rukavicama: 300 godina star herbarij.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

Iz emisije o znanosti Drag mi je Platon od 12:30 izdvajamo bogat i zanimljiv izbor novih spoznaja iz istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima, iz časopisa Društvena istraživanja. O njima i o časopisu, koji je citiran u važnim svjetskim bazama podataka, govori urednica, prof. dr. Andreja Brajša-Žganec. Najvažnije događaje iz istraživanja svemira izdvaja Ante Radonić.

Drag mi je Platon

Drag mi je Platon

Foto: HRT / HRT

Danas u Mudricama od 13:45 prisjećamo se o čemu smo mudrovali proteklih godinu dana.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Love for sale, drugo zajedničko izdanje Tonyja Bennetta i Lady Gage.

U posljednjem ovogodišnjem Tragu vjere poslušajte pregled godine koja je na izmaku i događaja koji su obilježili 2021. u Katoličkoj Crkvi.

U Petrinji i Glini obilježena godišnjica razornog potresa - sisački biskup Vlado Košić služio misu zadušnicu za poginule.

Iz Bolivije nam se javio hrvatski misionar fra Ivica Vrbić, koji je i ove godine pokrenuo božićnu humanitarnu akciju "Kolač manje, osmijeh više".

Pozivamo vas i da se uključite u čitanje Biblije kroz 365 dana, putem posebno osmišljenog plana za godinu koja je pred nama.

Trag vjere

Trag vjere

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Sunčane Škrinjarić: Ludi lampion. 

Prigodni novogodišnji glazbeni program možete slušati od 20:15.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom od 14 sati na rasporedu je program pod naslovom Zajedno u Novu godinu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem od 16:35 u emisiji Život glazbe za Staru godinu i silvestarsku večer: gala belkantistički koncert arija i dueta iz Donizettijevih i Bellinijevih opera sopranistice Lisette Oropesa i tenora Xabiera Anduage.

Koncert je održan 16. travnja 2021. u dvorani Auditorium, Parco della musica u Rimu, sjedištu glazbene institucije Santa Cecilia.

Život glazbe

Život glazbe

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!