Ovoga petka preporučujemo

14.01.2022.

07:45

Autor: Gordana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi, u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Nakon prve transplantacije svinjskog srca u čovjeka prof. dr. Bojan Biočina u emisiji o znanosti Drag mi je Platon od 12:30 analizira indikacije proceduru, i moguće posljedice tog zahvata i govori o budućnosti transplantiranja srca. 

Drag mi je Platon

Drag mi je Platon

Foto: HRT / HRT

U Mudricama od 13:45 mudrujemo kako lete avioni, zašto brodovi ne potonu te što astronauti traže u svemiru.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 na preslušavanje i upoznavanje donosimo novi album Ocean to ocean američke pjevačice, autorice i pijanistice Tori Amos, glazbenice posebice znane po svojim izrazito snažnim emocionalnim pjesmama o kojima vrlo direktno progovara o brojnim temama i problemima koje tište mnoge od nas. Album Ocean to ocean šesnaesto je studijsko izdanje ove glazbenice i nasljednik albuma Native invader iz 2017.

Galerija
Mudrice, Foto: HRT/HRT
Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija, Foto: Po vašem izboru/HR1

Glazbeni povratak u godinu 1822. očekuje nas u emisiji Klasični evergreeni od 18:30. Slušamo Introdukciju, temu i varijacije na obou i orkestar u F-Duru Johanna Nepomuka Hummela i Treći set novih kvadrilja Fernanda Sora.

Ako je trn u peti, može li biti i u oku? Tko u oku ima brvno? Doznajemo u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 16:40 ne propustite emisiju S mjerom. U akronimima BIPM, CIPM i GIPM skrivaju se ključna međunarodna tijela zbog kojih svi možemo mirno mjeriti! Temu za ovu epizodu pripremio je dr. sc. Zvonimir Jakobović.

S mjerom

S mjerom

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu u emisiji U hramu pjeva od 19 sati slušamo serenatu La contesa delle stagioni (Natjecanje godišnjih doba) Domenica Scarlattija.

Niz 20 novih naručenih djela u projektu koriste činjenicu da se u Češkoj svake prve srijede u mjesecu testiraju zvukovi sirena i upravo su uz te zvukove naručene skladbe izvođene uz izravni radijski prijenos. Jedinstveni pothvat je ostvaren od 2019. godine do zaključno veljače 2021. pod naslovom Hudba k Sirene, odnosno Music for Sirenes ili - glazba za i uz sirene, kako bismo preveli.

U hramu pjeva

U hramu pjeva

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!