Ovoga petka preporučujemo na radiju

27.05.2022.

07:06

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kutiji slova od 10:05 predstavljamo novu knjigu Gordane Benić Zemlja nulta u kojoj nas ta pjesnička kozmonuatkinja vodi na astralno putovanje svojom kozmičkom poezijom. Zašto pjesnikinja smatra da upravo pjesništvo može ispričati neispričanu priču Svemira? Zašto njezina poezija ne govori o istini nego o magiji i čežnji, te zbog čega misli da je kreativnost budnost višeg reda, doznajte u emisiji.

Izravni prijenos svečane Akademije u povodu Dana oružanih snaga Republike Hrvatske možete slušati od 12 sati.   

Kutija slova

Kutija slova

Foto: HRT / HRT

Što se sve prodaje na Dolcu, tko puca iz Gričkog topa te koje životinje šetaju Maksimirom ispričala su nam djeca u ovotjednim Mudricama od 13:45. Naime, za svoju su zadaću u vrtiću imala upoznati grad Zagreb.

Od 18:05 možete pratiti izravni prijenos iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića na Pantovčaku gdje će se održati prijem u povodu Dana oružanih snaga Republike Hrvatske.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 čut ćete priču Mire Šincek Pismo jednog poskoka.

Metaforu od 20:15 počinjemo poezijom Czeslava Milosza i Charlesa Simica, a nastavljamo probranim stihovima pjesnikinja Marije Andrijašević, Anke Žagar i Irene Vrkljan. U glazbenom dijelu emisije krećemo se između novovalnih strujanja osamdesetih do najboljih jazz vokalistica današnjice.  

Metafora

Metafora

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Od 18 sati možete slušati prijenos košarkaške utakmice Split – Zadar.  

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HR2 / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Zbog klimatskih promjena preslaguju se mreže životinjskih virusa, zbog čega se stvara novo doba zaraznih opasnosti – doba koje bismo mogli nazvati pandemicen. Mogu li drevni virusi iz otapajućeg permafrosta uzrokovati sljedeću pandemiju govorimo u emisiji Doba znanosti od 16:05.

Doba znanosti

Doba znanosti

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!