Ovoga petka preporučujemo na televiziji

05.08.2022.

07:35

Autor: HRT

Uoči podizanja zastave na Kninskoj tvrđavi

Uoči podizanja zastave na Kninskoj tvrđavi

Foto: Matko Švarc / HRT

Iz programa HTV-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:05 prikazujemo dokumentarni film Ratnici iz školskih klupa koji obrađuje intrigantnu do sada neobrađenu temu o dječacima, mladićima koji su izravno iz školskih klupa krenuli u rat. 

U 21 sat prenosimo svečani koncert Oluji u čast u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Koncert Doris Dragović završnica je cjelodnevnih zbivanja na Trgu. S radošću sudjelujemo na koncertu zajedništva, Oluji u čast.

Komedija/drama Terminal, s Tomom Hanksom i Catherine Zetom-Jones u naslovnim ulogama, slijedi u 23:05 na Prvom programu HTV-a.  Od američkog sna ostao mu je samo san. Turist iz istočne Europe neočekivano zapne na njujorškom aerodromu JFK jer se tijekom leta u njegovoj domovini dogodila revolucija...

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U sklopu Krimi-petka u 20:05 prikazujemo devetu epizodu prve sezone serije Mrtvozornica. Kad direktorica tvornice sladoleda Rose pronađe vlasnika Roberta smrznutog u jednoj od hladnjača, Jane i Davey su pozvani da istraže slučaj...

U 21 sat na Drugom programu emitiramo drugu epizodu, druge sezone serije Sommerdahlova ubojstva. Kako sačuvati profesionalnost kad su privatni odnosi narušeni. Novi izazovi za iskusnog stručnjaka. 

U 22:35 emitiramo seriju Priznanje. U središtu ove napete suvremene drame je priča o istinitom zločinu koja tjera na razmišljanje - priča o istražitelju koji je odlučan u namjeri da pod svaku cijenu ubojicu privede pravdi. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3) 

U 21:05 prikazujemo prvu epizodu serije Od krvi i mesa (Flesh & Blood). Ova originalna i hvaljena kriminalistička serija suvremena je priča o troje odraslih braće i sestara, a bavi se univerzalnim temama međuljudskih odnosa, povjerenja, odanosti i ljubavi u svjetlu događaja koji će dovesti do zločina i tragedije kao i onoga što slijedi nakon nje.

U 22:05 slijedi šesta epizoda druge sezone povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. Lorenzo shvaća da je dugo priželjkivan savez s Venecijom i Milanom u opasnosti. Pazziji su iskoristili trenutak slabosti Medicija te su izazvali pobunu o obližnjem gradu Città di Castello...

Nagrađivani film autora i redatelja Terrencea Malicka, Putovanje vremenom, ne propustite u 23:05. Promišljanje je to o rođenju i smrti nama poznatog svemira. Malick je film pripremao punih četrdeset godina, a opisao ga je kao "ostvarenje jednog od svojih najvećih snova".

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

Od 8:15 slijedi specijalna emisija u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRA Oluja. Emisija će se prenosit uživo iz Knina, a naši reporteri, Borka Juras Slamić, Edi Škovrlj, Petar Vlahov i Hrvoje Gunjača, javljat će se sa sudionicima proslave. Uključit ćemo se uživo s tri pozicije: kninske tvrđave, gradskog Trga Ante Starčevića i nogometnog stadiona NK Dinara gdje će se održati središnja proslava.

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas. 

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!