Ovoga petka preporučujemo na televiziji

24.03.2023.

07:00

Autor: HRT

Petak, 24. ožujka na Prvom

Petak, 24. ožujka na Prvom

Foto: Dva lica zakona / film

Iz programa HTV-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:15 emitiramo deveti nastavak druge sezone serije Mrkomir I. Franački dukati poslani za potrebe obrane od Saracena davno su potrošeni u puno pametnije svrhe no što bi to bila nabava svega potrebnog za ratovanje. Naravno, iskopao se i tunel kroz koji se može uteći iz Kneževine ako baš od kmetova sklepana, slabo naoružana vojska ne uspije savladati krvožedne Saracene...

Pratite prijenos dodjele prestižne medijske nagrade Večernjakova ruža u 20:45. I u ovom, 29. izdanju bit će proglašeni dobitnici u osam kategorija - televizijska i radijska osoba godine, glumačko ostvarenje godine, televizijska i radijska emisija godine, glazbenik, novo lice godine, a po drugi će put biti dodijeljena i digitalna ruža za najuspješniji projekt na digitalnim platformama.


Akcijski triler Dva lica zakona, u kojoj glavne uloge tumače Mel Gibson i Vince Vaughn, ne propustite u 22:40. Radnja se vrti oko dvojice policijskih detektiva koji su suspendirani nakon što je u medijima objavljena snimka na kojoj se brutalno obračunavaju s osumnjičenikom...

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Britansku seriju Profesor T, u kojoj Ben Miller glumi profesora Jaspera Tempesta, kriminologa sa Sveučilišta Cambridge s opsesivno-kompulzivnim poremećajem, prikazujemo od 20:15, u sklopu Krimi petak. Šestodijelna serija temelji se na djelu "Professor T." Paula Piedforta.  

Radnja suvremene kriminalističke serije Detektiv iz Chelseaja koju emitiramo uj 21:05 smještena je u otmjenu londonsku četvrt Chelsea. Adrian Scarborough u glavnoj ulozi glumi višeg detektiva Maxa Arnolda koji živi na brodu. Iako je rođen u elitnom okruženju, skromni detektiv Arnold nije nimalo sličan gramzivoj eliti Chelseaja. Nedavno razveden, Max trenutačno živi na oronulom brodiću koji svojim izgledom nimalo ne podsjeća na obližnju glamuroznu četvrt.


Serija Potraga za zločincem snimljena je prema istinitoj priči o policijskoj istrazi niza silovanja, seksualnih napada i provala koje su se dogodile u jugoistočnom Londonu između 1992. i 2009. godine. Prvi nastavak druge sezone ne propustite u sklopu Krimi petka u 22:40 na Drugom.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ovo je inspirativna priča o prvoj ženskoj posadi koja je sudjelovala u jedriličarskoj utrci oko svijeta. Godine 1989. dvadesetčetverogodišnja Tracy Edwards postala je skiperica prve ženske posade u povijesti prekooceanske jedriličarske utrke Whitbread, danas poznate pod nazivom Ocean Race. Ne propustite u 21:05 dokumentarni film Jedriličarke s broda Maiden autora Alexa Holmesa. 

Povijesni spektakl Lawrence od Arabije, koji prikazujemo u 23:40, za mnoge je jedan od najboljih filmova svih vremena. Film je 1963. godine osvojio sedam Oscara, među kojima i one za najbolji film i režiju (David Lean). Briljantnu glazbu potpisuje Maurice Jarre, nagrađen prvim od ukupno tri Oscara - ostala dva donijeli su mu također Leanovi filmovi - "Doktor Živago" i "Prolaz za Indiju". Scenarij potpisuju Robert Bolt i Michael Wilson. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.     

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!