08:56 / 08.02.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HR

Ovoga ponedjeljka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.


Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Emisiju Hrvatski radio za Banovinu možete slušati od 9:05.

U Susretu u dijalogu od 10:05 predstavljamo mobilni tim svećenika, koji je osnovan za pružanje psihološko-duhovne pomoći ljudima koji su žrtve nedavnih razornih potresa na području Sisačke biskupije. O iskustvu s terena govore psiholog i teolog prof. dr. Mijo Nikić, osnivač mobilnog tima svećenika te doc. dr. Martina sestra Ana Begić s katedre moralne teologije KBF-a u Zagrebu.

Od 11:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o sigurnosti na internetu.

Kako bi ohrabrili učenike da ne odustaju od učenja njemačkog jezika nakon što završe osnovnu školu u Hrvatskom društvu učitelja i profesora njemačkog jezika odlučili su se za jedno zanimljivo putovanje. Na temu Putovanje kroz moju regiju osnovnoškolci i srednjoškolci diljem zemlje upoznavali su se s brojnim zanimljivostima svoje regije. Koji su sve rezultati projekta i zašto je krajnje vrijeme da se učvrsti položaj njemačkoj jezika u hrvatskoj obrazovnoj vertikali, poslušajte u emisiji Izvan okvira od 13:10.

O aktualnim temama u Oporbenom zarezu govorit će saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović. Emisiju od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Po vašem izboru
od 16:05 pripremili smo album pod naslovom Milost rock grupe Majke.

U emisiji Klasični kroj od 18:15 slušat ćete glazbu hrvatskih skladatelja nadahnutu popularnim narodnim plesom kolom. Na programu su neka od najpoznatijih djela hrvatske glazbene literature koja se temelje na snažnoj ritamskoj podlozi, vedrom ozračju i jednostavnoj melodici kola. Riječ je dakako o skladbama Krešimira Baranovića i Frana Lhotke, odnosno o kolima iz njihovih najpoznatijih baleta Licitarsko srce i Đavo u selu, te o Simfonijskom kolu Jakova Gotovca.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 čut ćete priču Jelene Pervan Pjegava Iva.

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more, Pomorska večer, od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Zadru. Uz ostalo poslušajte: Cjepiva još uvijek nema u dovoljnim količinama; hoće li pomorci biti među prioritetnim skupinama? Hoće li zbog utjecaja pandemije biti redukcije nekih trajektnih i brodskih linija prema otocima? Što vlasnici turističkih brodova očekuju od predstojeće sezone? Lučka uprava Šibensko-kninske županije ulaže u komunalne luke i lučku infrastrukturu na otocima.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

U Okruglom stolu ponedjeljkom od 15:15 govorit će se o novim izazovima, teretima i odgovornosti s kojom se nosi odgojno-obrazovni sustav u svijetu i u Hrvatskoj. Posebno u uvjetima pandemije koronavirusa i potresa koji su u ožujku i prosincu 2020. godine i siječnju 2021. godine pogodili Zagreb i mnoga mjesta Sisačko-moslavačke županije. Naši sugovornici su dr. sc. Siniša Opić, profesor i dekan Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Dubovečak, profesorica hrvatskog jezika u OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici i Goranka Braim Vlahović, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara i knjižničarka u OŠ Jurja Habdelića u Velikoj Gorici.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb
video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

U 20:05 počinjemo s ponovnim emitiranjem druge sezone serije Počivali u miru. Novih deset epizoda serije novinarku Luciju Car uvest će u nove istrage tajni koje kriju zaboravljeni grobovi. Budeći duhove pokojnih, Lucija će uzbuditi žive, a prošlost će se još jednom neraskidivo povezati sa sadašnjošću.

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Više podataka o radijskim i televizijskim emisijama potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!