12:16 / 23.08.2021.

Autor: HRT

Ovoga ponedjeljka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Tragu vjere od 9:05 poslušajte: papa Franjo putem videoporuke još jednom pozvao sve na cijepljenje protiv koronavirusa, sudionicima velikog susreta vjernika koji se tradicionalno održava u talijanskom gradu Riminiju uputio poruku o ponovnom pokretanju društva i kolektivnoj odgovornosti. Hrvatska Vlada gradit će Kapelu hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu. O projektu nam govori fra Tomislav Glavnik, koordinator inicijative. Najavljujemo Katehetske škole za vjeroučitelje, te susret mladih – Mladifest koji će se održati ovoga vikenda u Petrinji. Predstavljamo monografiju Zauvijek okrunjena i razgovaramo s njezinim urednikom fra Šimunom Markulinom. Susreli smo se i s mons. Jurjem Jerneićem koji nam govori o župi Kalje, njezinoj dvjestotoj obljetnici te svojoj pastoralnoj brizi za ovaj žumberački kraj koji iz godine u godinu ima sve manje stanovnika.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Ljubičasta je boja ravnoteže i introspekcije. Povezuje se s plemstvom i duhovnošću. Što sve simbolizira ljubičasta saznat ćete u emisiji Minijature za radoznale od 12:23.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o djeci i ljutnji.

Srednjoškolci su svoje radijsko stvaralaštvo pokazali na smotri Lidrano, a u današnjoj emisiji Izvan okvira od 13:10 poslušajte drugi dio najboljih radijskih emisija koje smo za vas odabrali.

Na retrospektivni album jednostavno naslovljen "Vruće 80-te" uvršteno je sedam sastava: od Azre i Filma do Parnog Valjka, Prljavog kazališta, grupe Boa i drugih imena koja simboliziraju hrvatsku rock glazbu osamdesetih. U emisiji Po vašem izboru od 16:05 preslušavamo klasike koji su se našli na spomenutoj kompilaciji.

U emisiji Klasični kroj od 18:15 na rasporedu su skladbe Đure Eisenhutha, Ivana Eugena Padovca, Franje Krežme, Krste Odaka i Vjekoslava Rosenberga Ružića.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Gordane Lukačić Čajana na Mjesecu.

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Klasični kroj / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u sklopu emisije Europeum EuroRadio slušat ćete snimku koncerta Filharmonijskog orkestra Georgea Enescua održan 29. kolovoza 2020. u Bukureštu. Na programu su bile djela Alexandrua Ştefana Murariua: Koncert za klarinet i orkestar, Dana Dediua: Brahmsodia - trostruki koncert za violinu, violončelo, klavir i orkestar i Johannesa Brahmsa: 1. simfonija u c-molu. Dirigent je bio Josep Caballe Domenech.

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Foto: Europeum-Euroradio / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!