06:49 / 30.08.2021.

Autor: HRT

Ovoga ponedjeljka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

U Tragu vjere od 9:05 poslušajte: papa Franjo uputio je financijsku pomoć narodu Haitija te drugim zemljama pogođenim krizama i prirodnim katastrofama. S opće audijencije posebne pozdrave uputio je sudionicima Paraolimpijskih igara u Tokiju. Najavljujemo i putovanje Svetog Oca u Budimpeštu na Međunarodni euharistijski kongres, te njegov posjet Slovačkoj. U Svetvinčentu obilježena 74. obljetnica mučeništva bl. Miroslava Bulešića.Najavljujemo proslavu Svete nedjelje u Ludbregu.

S teologom Zoranom Turzom razgovaramo o Jobu i njegovoj novoj knjizi u kojoj govori o tom starozavjetnom liku koji je simbol postojanosti u kušnjama i moralni uzor strpljivosti. Uz drugu godišnjicu smrti glazbenika, kantautora i pjesnika Čede Antolića predstavljamo novi CD s Čedinim pjesmama - naši gosti su Matija Antolić i Rene Medvešek.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Trag vjere / HR1

Crna je boja zaštite i elegancije. Ona vodi prema mudrosti, ali jednako tako može biti i destruktivna. Što još ne znate o crnoj boji saznat ćete u emisiji Minijature za radoznale od 12:23.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o sigurnosti škola i vrtića u izvanrednim situacijama.

Po vašem izboru
od 16:05 donosimo glazbu s trećeg albuma Prljavog kazališta, Heroj ulice, objavljenog 1981.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Katje Šimunić O tamnim pejzažima. Ova kratka radiofonska autofikcijska igra govori o razdoblju Covida-19, s reminiscencijama na plesnu predstavu Tamni pejzaži koreografkinje Marjane Krajač.

U emisiji Klasični kroj od 18:15 na programu su Sinfonietta za saksofon, udaraljke i gudače Brune Bjelinskoga i Pop koncert za dva klavira i orkestar Borisa Papandopula.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 premijerno smo pripremili priču Nade Mihoković Kumrić Zlatna ribica na morskoj obali.

Od 20:15 Pomorska večer, emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more realizira se iz HRT studija u Splitu. Uz ostalo poslušajte: pomorski promet u drugoj godini korona krize bilježi izvanredni oporavak, u komentaru analiziramo nezabilježen brzi rast vozarina. Međunarodne udruge transportnih radnika vrše pritisak da to prati i rast plaća pomorcima. U Kaštelima otvorena novouređena ribarska luka Brižine. - Poslušat ćemo kako se pomorci sami snalaze u labirintu poreznih prijava jer porezni obveznik možete biti i u inozemstvu.

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Klasični kroj / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u sklopu emisije Europeum Euroradio slušat ćete snimku koncerta Nacionalnog simfonijskog orchestra Talijanske radiotelevizije održan 26. studenog 2020. u Torinu.Na programu su bile Koncertantna simfonija u Es-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta i 5. simfonija u d-molu Felixa Mendelssohna-Bartholdya. Dirigent je bio Robert Trevino.

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Foto: Europeum-Euroradio / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)


video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!