08:07 / 27.09.2021.

Autor: HRT

Ovoga ponedjeljka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Kako graditi otvoreni svijet, kako ostvariti ideale o kojima u enciklici Fratelli tutti govori papa Franjo? Kako njezin sadržaj primijeniti na konkretnu crkvenu i društvenu zbilju u Hrvatskoj? Kako graditi socijalno prijateljstvo i sveopće bratstvo i zašto u tom procesu važnu ulogu ima Crkva? Kako potaknuti suvremenog čovjeka na potrebne promjene?

Gosti emisije Susret u dijalogu od 9:05 su pročelnik Centra za socijalni nauk Crkve prof. dr. sc. Stjepan Baloban, teolog, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i mr. sc. Igor Jakobfi s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, tajnik Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve i društvena pitanja pri Nadbiskupijskom pastoralnom centru Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Susret u dijalogu / HR1

U današnjem Kretanju točke od 10:05 predstavljamo In memoriam izložbu Josipa Klarice - "Svjetlo u srebru i zlatu" - pozivamo vas da pogledate njegove prepoznatljive motive s poetičnim crno-bijelim prikazima Praga, grada u kojem je Klarica studirao i proveo jedno razdoblje svojeg života, te kadrove nadrealnih mrtvih priroda i mistične panorame Maksimira. Otkrit ćemo vam i tajne restauracije kolaža Barson, Viktora Vasarelija.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U današnjoj emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o projektu Otisak koji će djecu naučiti prihvaćati različitosti.

Škola ili fakultet za ravnatelje ne postoje, ali zato organizacije koje se bave obrazovanjem osmišljavaju programe koje ravnatelje i ravnateljice osnažuju u vođenju svojih zajednica. U emisiji Izvan okvira od 13:10 predstavljamo međunarodni projekt HEAD kojem je cilj izgraditi inkluzivne škole, a samim time i inkluzivno društvo.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album jazz pjevačice Valerije NIkolovske.

U emisiji Klasični kroj od 18:15 na programu su skladbe Ivana pl. Zajca posvećene pjevačkom društvu Vijenac, objedinjene na novoj kompaktnoj ploči diskografske kuće Cantus. Izdanje je rezultat suradnje Instituta za crkvenu glazbu katoličkog bogoslovnog fakulteta i Muzičke akademije u Zagrebu, nositeljica projekta je diplomirana crkvena glazbenica, dr. znanosti, muzikologinja i profesorica, Katarina Koprek, a suradnice prof. Ines Fočić, skladateljica i profesorica Viktorija Čop, te dirigentica Jasenka Ostojić.

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Klasični kroj / HR1

U terminu Priča za velike i male od 19:50 premijerno poslušajte priču Jagode Sablić: Sunce pospanac i nestašni oblak.

Od 20:15 Pomorska večer emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more realizira se iz HRT studija u Dubrovniku. Uz ostalo poslušajte: Dubrovačka Atlantska plovidba, nakon osam godina naručila nove brodove! Nova uprava Jadroplova ima obećavajuće planove! Počelo cijepljenje stranih pomoraca u Hrvatskoj. Uz početak nove akademske godine, saznajte jesu li sami pomorci zadovoljni visokim pomorskim obrazovanjem u Hrvatskoj. Kako je prošlo testiranje prototipa robota za prikupljanje otpada s morskoga dna?

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Od 18:35 možete pratiti kombinirani prijenos nogometne utakmice HNL-a: Hrvatski dragovoljac - Istra i košarkaške utakmice ABA lige Zadar - Partizan.

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom tema je Sigurnost i kreativnost u digitalnom okruženju.

Sugovornici su izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Jasna Milički, knjižničarka u OŠ Marija Bistrica.

 

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Okrugli stol ponedjeljkom / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!