Ovoga ponedjeljka preporučujemo

15.11.2021.

07:48

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kretanju točke od 10:05 govorimo o nastavku napetosti između Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nastavljamo s pričom o stripu, točnije, o odnosu sedme i devete umjetnosti. A vodimo vas i na izložbu u Tisje Kljaković Braić zagrebačkim Klovićevim dvorima.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o dramskim pedagozima i dramskom odgoju djece i mladih.

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Umijeće odrastanja / HR1

U emisiji Izvan okvira od 13:10 vodimo vas u Tehničku školu Nikole Tesle u Vukovaru, najbolju strukovnu školu u županiji u kojoj se uči, radi i živi za što bolju budućnost djece i mladih.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš. Emisiju, koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na Prvom programu Hrvatskog radija i Četvrtom programu Hrvatske televizije, uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Osnovana 2015. u Koprivnici, grupa Ogenj nakon skromnih akustičnih početaka proširuje izvornu tročlanu postavu i izrasta u energičnu formaciju koja nudi kajkavsku interpretaciju keltskog folk-punk-rocka. Novo izdanje emisije Po vašem izboru od 16:05 donosi izbor pjesama s njihovog debija "Domaj".

U emisiji Klasični kroj od 18:15 kroz život i opus Josipa Štolcera Slavenskog vodi nas knjiga Vaš Štolcer autorice Katarine Koprek, koja donosi četrdesetak pisama koja je Štolcer tijekom desetak godina pisao kanoniku zagrebačke nadbiskupije i uredniku časopisa sv. Cecilija, Janku Barleu. Ovaj put čitamo dijelove u kojima Štolcer s oduševljenjem piše o svom starijem suvremeniku, skladatelju i orguljašu Franji Duganu, s puno emocija sjeća se Ante Stöhra iz Varaždina koji ga je prvi usmjerio prema glazbenom zvanju.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Željke Horvat Vukelja PP i GG iz prvog be.

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Klasični kroj / HR1

Od 20:15 Pomorska večer, emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more, realizira se iz HRT studija u Zadru. Uz ostalo poslušajte kako je tijekom gotovo dvogodišnje krize prouzročene pandemijom poslovao naš najveći brodar - zadarska Tankerska plovidba. Predstavljen je projekt elektrobrodova za pametne otoke i gradove. Iskra brodogradilište iz Šibenika naručila u Ukrajini gradnju moćnog plutajućeg doka za remont velikih brodova i trajekata. Od 15. ovog mjeseca zbog obnove i rekonstrukcije se zatvara luka u Salima, te počinju pripreme za dogradnju pristaništa u Preku. U Vrsima, mjestu s velikim brojem pomoraca, počelo snimanje igrano-dokumentarnog filma o tamošnjim moreplovcima.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom govorimo o socijalnom poduzetništvu tj., poduzetništvu u kojem maksimizacija profita nije krajnji cilj nego sredstvo nužno za ostvarenje socijalne/ekološke misije. O tome razgovaramo s dr. sc. Draženom Šimlešom, znanstvenim suradnikom u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar i doc. dr. sc. Danijelom Baturinom, docentom na Katedri za socijalnu politiku Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Okrugli stol ponedjeljkom / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!