08:17 / 22.03.2021.

Autor: Gorana Hegediš

Ovoga ponedjeljka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Štovanje sv. Josipa u hrvatskom narodu - tema je današnjega Susreta u dijalogu od 9:05. Povod je Godina sv. Josipa koju je za cijelu Katoličku Crkvu proglasio papa Franjo. Znaju li Hrvati da su hrvatski sabornici prije više od tri stoljeća sv. Josipa proglasili zaštitnikom hrvatskoga naroda? Što je poruka toga sveca današnjem čovjeku? Zašto sve više ljudi hodočasti u Josipovo svetište u Karlovac? O tim temama govore rektor Nacionalnoga svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente i štovateljica sv. Josipa Irena Rački.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o radu Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.

Nekada najbolji na državnoj maturi, a danas izvrsni studenti pomažu maturantima diljem Hrvatske upisati željeni studij kroz platformu Top Matura. U emisiji Izvan okvira od 13:10 upoznat ćemo vas s mladim kreativcima i poduzetnicima koji svojim radom, trudom i inovativnim idejama mijenjaju sustav obrazovanja i kreiraju bolju budućnost za generacije koje dolaze.

O najaktualnijim tetama i događajima u Oporbenom zarezu govori predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Emisiju od 15:30 na 1. Programu Hrvatskog radija i na HRT-u 4 uređuje i vodi Ivica Ružičić.

U emisiji Klasični kroj od 18:15 u ovo korizmeno doba slušamo duhovnu glazbu hrvatskih autora Krste Odaka, Brune Bjelinskog i Anđelka Klobučara. I dok je Odak, koji je studirao teologiju, duhovnu glazbu osjećao kao sastavni dio svojega umjetničkog bića, a Klobučar kao vrstan orguljaš desetljećima bio središnja osobnost liturgijske glazbene kulture u Hrvatskoj, Bjelinski nije često posezao za duhovnim temama. Ipak, godine 1988., u poznoj životnoj dobi nadahnuto je uglazbio psalme kralja Davida.

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more, Pomorska večer, od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Rijeci.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Ponedjeljkom na Drugom programu Hrvatskog radija

Ponedjeljkom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Za Okruglim stolom ponedjeljkom od 15:15 govorimo o jačanju organizacija civilnog društva povećavanjem aktivnosti i socijalne uključenosti umirovljeničke populacije u socijalne, kulturne i gospodarske aspekte života šire zajednice. Gosti emisije su Melita Čičak, diplomirana pravnica, ravnateljica Uprave za mirovinski sustav u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, dr. sc. Zvonko Orehovec, profesor na Veleučilištu Velika Gorica, brigadir HV u mirovini i član Hrvatskog generalskog zbora i magistar ekonomije Goran Basarec, predsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije.

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Okrugli stol ponedjeljkom / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!