07:33 / 03.05.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HR

Ovoga ponedjeljka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Marijanska pobožnost u hrvatskom narodu, tema je današnje emisije Susret u dijalogu od 9:05. Započeo je svibanj, mjesec u kojem se, kao i u listopadu, na osobit način štuje Blažena Djevica Marija intenzivnijom molitvom krunice, svibanjskim i listopadskim pobožnostima, raznim hodočašćima. Zašto je hrvatski narod tako posebno vezan uz Mariju, zašto su marijanska svetišta uvijek puna, kako se manifestira požnost prema Bogorodici u aktualnim korona-okolnostima? U emisiji gostuju dominikanac fr. Ljudevit Jeđud, dugogodišnji promicatelj krunice, član samostana Kraljice svete krunice na Koloniji u Zagrebu i predsjednica Molitvenoga vijenca Kraljice obitelji Marina Šturlić, župljanka župe Pohoda BDM u Čučerju kraj Zagreba.

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Osjećaj bespomoći i nedovoljne kompetentnosti pojavio se kod mnogih učitelja i ostalih djelatnika škole zbog svega što je sa sobom donijela pandemija. Kako bi stekli nove vještine i umanjili stres neki su se odlučili dodatno usavršavati i prihvatiti pomoć koja im se pruža, a tko ih i kako osnažuje za emisiju Izvan okvira od 13:10 doznali smo u Centru za djecu, mlade i obitelj u Velikoj Gorici.

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Izvan okvira / HR1

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 preslušavamo glazbu iz filma Sretno dijete i time obilježavamo 40 godina Novog vala.

Klasični kroj od 18:15 posvećujemo hrvatskoj glazbi 18. stoljeća. Slušat ćemo djela trojice suvremenika, skladatelja koji su djelovali u vremenu pretklasičnog stila, kada stroge barokne forme bivaju oplemenjene elegancijom nadolazeće klasične ere. Riječ je o Splićaninu Juliju Bajamontiju, Zadraninu Josipu Mihovilu Stratiku i Hvaraninu Josipu Raffaelliju koji je neko vrijeme bio Bajamontijev učenik.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Tamare Bakran Bundečka pustolovina.

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more, Pomorska večer, od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Puli.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakidašnjeg života, kulture i pop kulture.

Ponedjeljkom na Drugom programu Hrvatskog radija

Ponedjeljkom na Drugom programu Hrvatskog radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Za Okruglim stolom ponedjeljkom od 15:15 u povodu Svjetskog dana slobode medija, koji se slavi 3. svibnja, razgovaramo o važnosti medijskog odgoja za slobodu novinara, medija i svakog sudionika suvremenog komunikacijskog procesa. Sugovornici su dr. sc. Suzana Vrhovski Peran, docentica na Odjelu za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilištu u Zagrebu, Jelena Alpeza, odgajateljica u dječjem vrtiću "Pčelica" u Zagrebu i Denis Vincek, knjižničar u OŠ "Ante Kovačića" u Zlataru.

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Okrugli stol ponedjeljkom / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!