07:36 / 07.03.2022.

Autor: HRT

Ovoga ponedjeljka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Pojedine države diplomati zovu drukčije od jezikoslovaca! O tome u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U Ukrajini, koja je suočena s ruskom invazijom, nastaje velika humanitarna kriza, a cijela Europa priprema se za prihvat sve većeg broja izbjeglica, dok UN upozorava da postoji opasnost od najveće izbjegličke krize u ovom stoljeću. U Susretu u dijalogu od 9:05 govorimo o odgovoru Crkve na aktualnu krizu, a naši su gosti ravnatelj Hrvatskoga Caritasa i srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina, grkokatolički biskup Križevačke eparhije Milan Stipić i ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi Stanko Perica.

Susret u dijalogu

Susret u dijalogu

Foto: HRT / HRT

U današnjem Kretanju točke od 10:05 predstavljmo godišnje nagrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Pozivamo vas na varaždinsku izložbu naše najistaknutije grafičarke Nevenke Arbanas, a donosimo i drugi dio razgovora s jednim od najuglednijih i najnagrađivanijih domaćih strip-autora - Krešimirom Zimonićem.

Kretanje točke

Kretanje točke

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. Emisiju, koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Što je zajedničko Parnom Valjku, Prljavom kazalištu, Dragi Mlinarcu, Goranu Bareu, grupi Time i sastavima Film, Idoli i Zvijezde? Odgovor glasi: Ivan Piko Stančić. O njegovim producentskim i bubnjarskim zaslugama u različitim epohama razvoja hrvatskog rocka saznajemo iz sadržaja albuma "Putovanje starog mačka" koji preslušavamo u emiisji Po vašem izboru od 16:05.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Monike Herceg: “Maryam Mirzakhani tri beskonačnosti slaže na kruh uz sir i majonezu”. Ovo je pjesma Monike Herceg o Maryam Mirzakhani, iranskoj matematičarki rođenoj 1977. u Teheranu.

Za emisiju Klasični kroj od 18:15 iz bogatog diskografskog opusa Nikole Fabijanića odabrali smo izvedbe djela trojice suvremenih hrvatskih skladatelja - Davora Bobića, Ante Knešaureka i Petra Obradovića.

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Željke Horvat-Vukelja: Danica i njezini prosci.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HR2 / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Na trećem programu Hrvatskoga radija od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom o umijeću komuniciranja i dijalogu govore psihologinja Sanda Puljiz Vidović i socijalni radnik Nedjeljko Marković. 

Okrugli stol ponedjeljkom

Okrugli stol ponedjeljkom

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb


Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!