Ovoga ponedjeljka preporučujemo

20.12.2021.

07:53

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi", u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

Kretanju točke od 10:05 predstavljamo izložbu pulskog umjetnika, performera i glazbenika Josipa Pine Ivančića. Razgovor o kultnoj skupini strip umjetnika Novi kvadrat i njihovu djelovanju nastavljamo s glasovitim strip-autorom, ilustratorom i dizajnerom Mirkom Ilićem. Na kraju vas pozivamo na intro-retrospektivnu izložbu Dalibora Martinisa.

 

Kretanje točke

Kretanje točke

Foto: HRT / HRT

UNICEF je nedavno obilježio 75 godina djelovanja u Hrvatskoj i tim povodom zahvalio brojnim prijateljima i donatorima u ostvarivanju svoje misije, a mi ćemo se u emisiji Izvan okvira od 13:10 prisjetiti najznačajnijih programa kojima je organizacija promijenila živote djece i mladih u našoj zemlji.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković bit će gost emisije S Markova trga. O saborskim i drugim aktualnim političkim temama, od 15:30 do 16 sati na Prvome programu Hrvatskog radija i Četvrtome programu Hrvatske televizije s predsjednikom Sabora razgovarat će Sanja Rabuzin-Pavić.

S Markova trga

S Markova trga

Foto: HRT / HRT

Emisija Po vašem izboru od 16:05 donosi izbor skladbi s koncertnog albuma Zdenke Kovačiček "Zdenka pjeva Ellu i Lelu", koji je poznata pjevačica objavila 2015. Danas preslušavamo prvi dio tog dvostrukog izdanja, u kojemu Zdenka izvodi standarde iz repertoara Elle Fitzgerald.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

Melodijama s patinom od 17:30 urednik emisije Marin Margitić, koristeći se bogatom i dragocjenom fonoarhivom Hrvatskoga radija, nudi obilje vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije. U Melodijama s patinom slušatelji se mogu podsjetiti na sve glazbene žanrove prošlog stoljeća nepodložnih trendovskim mijenama i ukusu masovne publike.

Melodije s patinom

Melodije s patinom

Foto: HRT / HRT

Skladbe božićnog ugođaja Anđelka Igreca i Tomislava Uhlika poslušajte u emisiji Klasični kroj od 18:15.

Nakon što smo govorili o planetima općenito, danas ćemo o jednom konkretnom i njegovoj zvijezdi više doznati u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45.

Emisija Pomorska večer od 20:15 realizira se iz HRT-ova studija u Zadru. Govorimo o tome kako je i dalje otežana smjena posada, posebno na Dalekom istoku. Kakva je sudbina hrvatskoga pomorca nakon sudara dvaju brodova u švedskim vodama? Poslušajte što kažu brodari, a što struka o odluci Europske komisije o prelasku brodova na alternativne izvore energije. Priprema se novi Zakon o pomorskom dobru - što očekuju predstavnici nautičkog sektora? Ribari i resorno ministarstvo o europskim projektima održivoga ribarstva. Provjerili smo kojim će se inovativnim metodama i uređajima nadzirati onečišćenje mora i priobalja.

 

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati, emisiji Europeum Euroradio od 20 sati poslušajte snimku koncerta armenske nacionalne filharmonije pod dirigentskim vodstvom Eduarda Topchjana. Solist je violist Luca Ranieri. Na programu su djela armenskih skladatelja.

Razgovor sa Željom Fundom i njegovu kratku priču naslovljenu "Proslava obljetnice braka" slušat ćete u emisiji Suvremena Hrvatska proza od 22:03.

Suvremena hrvatska proza

Suvremena hrvatska proza

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!