Ovoga ponedjeljka preporučujemo

27.12.2021.

06:19

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi, u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna javljanja novinara o glavnim događajima dana.

Kome je upućena rečenica "Tko ne želi misliti, leti van!". Što donosi velik i raznovrstan opus hrvatsko-francuskog umjetnika Slavka Kopača u Meštrovićevu paviljonu te koja se lica Gorgone mogu vidjeti na Vaništinoj izložbi u Galeriji Forum? O svemu tome više u Kretanju točke od 10:05. 

Kretanje točke

Kretanje točke

Foto: HRT / HRT

U emisiji Umijeće odrastanja  od 12:30 posjetili smo OŠ Grigora Viteza iz Zagreba i govorimo o Erasmus projektu Start-Eu-Up koji potiče razvoj poduzetništva i financijske pismenosti poštujući ekološka načela.

Umijeće odrastanja

Umijeće odrastanja

Foto: HRT / HRT

Učenici zagrebačke osnovne škole Kustošija i ovog su Božića organizirali humanitarnu akciju kako bi pomogli onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije. Za emisiju Izvan okvira od 13:10 otkrili su nam kome su usmjerili svoje kapi dobrote, prepoznaju li dobrotu oko sebe svaki dan i na čemu su sve u svom životu zahvalni.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik stranke Centar Ivica Puljak. Emisiju, koja je na rasporedu u ponedjeljak, od 15:30 do 16 sati na Prvom programu Hrvatskog radija i Četvrtom programu Hrvatske televizije, uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

U Melodijama s patinom od 17:30 urednik emisije Marin Margitić, koristeći se bogatom i dragocjenom fonoarhivom Hrvatskoga radija, nudi obilje vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije. U emisiji slušatelji se mogu podsjetiti na sve glazbene žanrove prošlog stoljeća nepodložnih trendovskim mijenama i ukusu masovne publike.

Melodije s patinom

Melodije s patinom

Foto: HRT / HRT

U emisiji Klasični kroj od 18:15 slušamo djela trojice hrvatskih skladatelja iz različitih razdoblja, a zajedničko im je božićno nadahnuće. To su Offertorium pastorale "Sad pastiri poletite" najvažnijeg hrvatskog skladatelja s kraja 19. stoljeća Ivana Pl. Zajca, stavak Pastorala iz 10. koncerta za violinu i orkestar jednog od najvećih violinističkih virtuoza 18. stoljeća Ivana Jarnovića, te ciklus "Raduval se Jezuš mali" koji je prema starim crkvenim božićnim pjesmama Međimurja i Pomurja, te pjesama objavljenim u zbirci Cithara octochorda skladao suvremeni hrvatski dirigent i skladatelj Ivan Josip Skender.

Klasični kroj

Klasični kroj

Foto: HR1 / HRT

Različiti prijevodi poznatog mjuzikla Mali dućan strave potaknuli su nas da saznamo je li bolje reći trgovina ili dućan u emisiji Govorimo hrvatski od 19:45.

U terminu Priča za velike i male od 19:50 emitirat ćemo priču H.C.Andersena: Djevojčicu sa žigicama.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisija Pomorska večer na rasporedu je od 20:15.

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati do 13:30 u emisiji Sportski mikrofon govorimo o sportskim događajima važnim za Hrvatsku i svijet. Pratimo aktualnosti, ukazujemo na probleme, predstavljamo mlade nade, razmišljamo o školskom sportu, rekreaciji i navijačima. 

Sportski mikrofon

Sportski mikrofon

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Na Trećem od 19 sati u emisiji Tradicijske glazbe predstavljamo božićne i novogodišnje pjesme i glazbu cijele Europe koju su nam kao svoj prilog poslale radijske postaje, članice Europske radijske unije sudjelujući tako u projektu Euroradio Folk Music Christmas/New Year.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!