06:50 / 03.01.2022.

Autor: HRT

Ovoga ponedjeljka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Na samom početku nove godine osvrnut ćemo se na brojne izložbe koje smo imali prilike vidjeti prošle godine, neke od njih otvorene su još i sada. Pregled likovnih događaja donose neovisna kustosica Lea Vene i viša kustosica u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti Leila Topić. O svemu tome više u Kretanju točke od 10:05.

Kretanje točke

Kretanje točke

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

U današnjoj Minijaturi za radoznale od 12:23 govorimo o kultu bika. Ova moćna životinja oduvijek je bila je inspiracija za brojne legende i mitove, koje pratimo kroz razne kulture željeznog doba. Našoj Maji Raguž o tome još jednom govori prof. Hrvoje Potrebica.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

Biti roditelj, najteža je uloga koju nam je život dodijelio. Prihvatimo li je ozbiljno, tada nam se svakodnevno pitanja nameću sama – jesmo li dobro postupili, hoćemo li donijeti ispravnu odluku, što je za naše dijete najbolje doznajemo u emisiji Umijeće odrastanja od 12:30.

Umijeće odrastanja

Umijeće odrastanja

Foto: HRT / HRT

"415 stabala za 415 godina Klasične" prva je u nizu akcija kojom najstarija gimnazija u Hrvatskoj slavi veliki jubilej. Koliki utjecaj zagrebačka Klasična gimnazija ima na razvoj obrazovanja u našoj zemlji, na koji način škola spaja tradicionalni i suvremeni pristup školovanju učenika te što o školi misle sadašnji i bivši klasičari - otkrivamo u emisiji Izvan okvira od 13:10.

Izvan okvira

Izvan okvira

Foto: HRT / HRT

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček. Emisiju, koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na Prvom programu Hrvatskog radija i Četvrtom programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Oporbeni zarez

Oporbeni zarez

Foto: HRT / HRT

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Jugoton funk izdan 2020.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

U emisiji Klasični kroj od 18:15 slušamo salonsku i plesnu glazbu hrvatskih skladatelja - Ivana Padovca, Vatroslava Lisinskog, Đure Eisenhutha, Srećka Albinija, Ivana pl. Zajca i Vjekoslava Rosenberga Ružića.

Klasični kroj

Klasični kroj

Foto: HR1 / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Mladena Kopjara: Krojačeva kći.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

U emisiji Pomorska večer od 20:15 koja se realizira iz HRT studija u Puli uz ostalo poslušajte:

Pulski je Tehnomont, upravo na Badnjak predao brod za Nacionalni park Brijuni. Krajem godine iz tiska je napokon izašao Svjetionički libar mali, monografija na oko 400 stranica o našim svjetionicima.

Prije samo mjesec dana izgledalo je da se cruising industrija oporavlja i počinje novi uzlet, a onda je stigao omicron!

Što nisu uspjeli okončati u protekloj te kakvi su planovi i očekivanja od Nove 2022. godine saznajemo od glavnog tajnika Sindikata pomoraca Hrvatske, Nevena Melvana.

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom od 16 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Na Trećem od 15:15 za Okruglim stolom ponedjeljkom tema je 30. godišnjica međunarodnog priznanja Hrvatske. O tome razgovaramo s najdugovječnijim hrvatskim ministrom vanjskih poslova Matom Granićem i hrvatskom veleposlanicom Ljerkom Alajbeg, koja je početkom 1990-tih bila glavna pravna savjetnica Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i direktno uključena u sva međunarodna priznanja koja su tih dana stizala.

Okrugli stol ponedjeljkom

Okrugli stol ponedjeljkom

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!