Ovoga ponedjeljka preporučujemo

24.01.2022.

07:49

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Kako umjetnost može govoriti o potencijalu zajedničkih akcija za klimatsku pravdu? U emisiji Kretanje točke od 10:05 donosimo drugi dio razgovora s autorom stripa Vojna - Goranom Duplančićem. Pozivamo i u splitsku Galerija umjetnina koja obilježava svoju devedesetu obljetnicu izložbom koja je posvećena iznimnom opusu Gorkog Žuvele.

Galerija
Kretanje točke, Foto: HRT/HRT
Ilustracija, Foto: Dario Njavro/HRT

Zašto se učenici osjećaju loše, tužno i usamljeno, potraže li ikada pomoć vršnjaka ili odraslih i što mogu učiniti kako bi se osjećali bolje - samo su neke od tema projekta I biti u bedu ponekad je u redu, koji je proveden u zagrebačkoj Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi. Više o projektu, aktivnostima i rezultatima otkrivamo u emisiji Izvan okvira od 13:10.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Emisiju, koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Marina Perazić i Davor Tolja, ujedinjeni u tandemu Denis & Denis, jedini su domaći synth pop duo koji se kvalitetom mogao mjeriti sa svojim europskim kolegama. Prvi nastup održali su 1982., a dvije godine poslije snimaju debi Čuvaj se. Kako je sadržaj te ploče položio test vremena? Kako Denis & Denis zvuče 2022? Poslušajte u emisiji Po vašem izboru od 16:05.

Kojeg je roda hvala, a kakva treba biti zahvala? U emisiji Govorimo hrvatski od 19:45 usput se podsjećamo i kako zahvaliti pri odbijanju, a kako pri prihvaćanju.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisiji o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more, Pomorska večer, od 20:15 do ponoći koja se realizira iz studija Zadar, govorimo o tome koliko je realan skori prelazak brodova na električni pogon, odnosno na vodik. U šibenskom Iskra brodogradilištu sa strukom već spremaju eksperimentalnu punionicu vodika za brodove. Bili smo i u pogonu zadarske tvrtke koja proizvodi polupodmornice i električne brodove sa solarnim sustavima. U goste su nam došla dvojica mladih zadarskih pomoraca - jednome je hobi kupanje usred zime, a drugome glazba. Donosimo i zaključke sa sastanka ravnatelja hrvatskih pomorskih škola u Zadru, gdje se razgovaralo i o korištenju školskog broda Karaljica mora za praktičnu nastavu. Provjerili smo kako napreduju radovi na izgradnji Ribarske luke u Zadru, te koji su projekti u najavi a koji u realizaciji na području Lučke uprave Šibensko-kninske županije.

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 15:30 možete pratiti prijenos rukometne utakmice Hrvatska-Island s Europskog prvenstva u Budimpešti.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Koncert Nacionalnoga simfonijskog orkestra Talijanske radiotelevizije pod ravnanjem Fabija Luisija možete poslušati u emisiji Europeum Euroradio od 20 sati. Na programu su Koncert za violinu i orkestar u d-molu Jeana Sibeliusa i Fantastična simfonija Hectora Berlioza. Kao solistica nastupa Hilary Hahn.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!