Ovoga ponedjeljka preporučujemo na radiju

26.09.2022.

04:50

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kako kakvom tabloidu, u redakciju nam je stigla škakljiva fotografija. Jezično škakljiva. O tome poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Doprinos vjernika laika oblikovanju kršćanske kulture – tema je o kojoj raspravljamo u emisiji Susret u dijalogu od 9:05. Kakav je tretman kršćanske kulture u hrvatskoj kulturi i hrvatskom društvu općenito? Što su sadržaji kršćanske kulture u suvremenosti? Tko se njima bavi? Kakve su potpore državnih i crkvenih mjerodavnih ustanova? Jesu li vjernici laici prepušteni sami sebi? Gostuju predsjednica Udruge Pasionska baština mr. art. Eva Kirchmayer Bilić, direktor Glasa Koncila prof. Branimir Stanić i dramski umjetnik Robert Kurbaša.    

Čija se umjetnička ostavština darovala zagrebačkome Muzeju za umjetnost i obrt? Zašto stripovi Jacquesa Tardija nisu ljubav na prvi pogled, nego ona na duge staze? Gdje se može vidjeti "rijetko viđena sinkronost susreta oca i sina Friščića"? O svemu tome više u Kretanju točke od 10:05.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o projektu i natječaju "Slovarica mojega kraja" koji promiče ljubav prema materinskom jeziku.  

U emisiji Izvan okvira od 13:10 vodimo vas na STEM kamp za osnovnoškolce i srednjoškolce koji je održan u Znanstveno edukacijskom centru Višnjan.

Po vašem izboru
od 14:05 slušat ćete album "U moru i plamenu" Zorana Čalića.

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam, informativno-mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan Dnevni ritam donosi Temu dana, razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i Glas javnosti!     

U Oporbenom zarezu gostuje koordinatorica Političke platforme Možemo! Sandra Benčić. Emisiju koja je na rasporedu u 16:05 na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

U emisiji Klasični kroj od 18:05 slušamo skladbe dvojice suvremenika iz 18. stoljeća – Luke Sorkočevića i Ivana Jarnovića u novijim izvedbama vrsnih umjetnika objavljenim na kompaktnim pločama.

U terminu Priče za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Modni grafit Adama Rajzla.    

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more, Pomorska večer, od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Zadru. Nastavljamo pratiti sudbinu pomoraca na brodu Mirjana K. Provjerili smo kako situacije u kojima su pomorci prepušteni sami sebi djeluju na njihovo psihičko zdravlje. Splitski Jadroplov nabavlja novi brod – riječ je o "plinašu". Poslušajte kako 5G mreža može olakšati i ubrzati procese u lukama i marinama. Stručnjaci razvijaju sustave za pravodobnu reakciju pri ispuštanju balastnih voda u lukama. Govorimo o održivom ribarstvu i uzgoju bijele ribe. 

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 20 sati možete slušati ARC Top 40 radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave.     

ARC Top 40

ARC Top 40

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Americana od 19 sati predstavljamo zborsku i orkestralnu glazbu Briana Fielda, čiji izričaj karakteriziraju osjećaj za glazbenu arhitekturu, jasna i čvrsta tonalna baza te bogatstvo harmonije i tematskog razvoja.    

Americana

Americana

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!