Ovoga ponedjeljka preporučujemo na radiju

21.11.2022.

07:41

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Susret u dijalogu od 9:05 govorimo o iskustvima i naglascima s liderske konferencije "Global Leadership Summit", na kojoj su neki od vodećih svjetskih lidera i ove godine iznijeli praktične poglede na razvoj vodstva kod svakog pojedinca.

Na koji način je moguće i u teškim vremenima poticati nadu za vlastitu budućnost i donositi pozitivne promjene te koja je uloga biblijskih načela u vodstvu? Kakve promjene u suvremenom poslovnom svijetu može donijeti kršćanski pogled na ljudsko dostojanstvo te koliko je važno biti svjestan svoga utjecaja u svakoj zajednici: redovničkoj, obiteljskoj ili poslovnoj, neka su od pitanja za goste Susreta u dijalogu.

S nama su Kristijan Cinotti, direktor tvrtke Mazars i predsjednik Udruge Partner, Ivona Zgrabljić, direktorica tvrtke Edukator Kreator, s. Benedikta Nina Krapić iz Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog.  

Susret u dijalogu

Susret u dijalogu

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 predstavit ćemo Nacionalni kviz za poticanje čitanja.

Umijeće odrastanja

Umijeće odrastanja

Foto: HRT / HRT

U okviru projekta Demokratsko procijepljenje Hrvatsko debatno društvo provodi deliberacije mladih u gradovima diljem zemlje. Što je uopće deliberacija i kako su se u projektu snašli gimnazijalci iz Vukovara - otkrivamo u emisiji Izvan okvira od 13:10.

Izvan okvira

Izvan okvira

Foto: HRT / HRT

Po vašem izboru od 14:05 slušat ćete album Simbol za Sunce grupe Mayales.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote. Svaki dan "Dnevni ritam" donosi "Temu dana", razgovore i analize s najrelevantnijim sugovornicima i akterima ključnih događaja, a za naše vjerne slušatelje tu je i "Glas javnosti"!

Dnevni ritam

Dnevni ritam

Foto: HRT / HRT

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Emisiju koja je na rasporedu u 16:05 na 1. programu Hrvatskog radija i 4. programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Oporbeni zarez

Oporbeni zarez

Foto: HRT / HRT

U emisiji Klasični kroj od 18:05 na rasporedu su interpretacije dviju velikih hrvatskih pijanistica 20. stoljeća – Dore Gušić i Branke Musulin.

Klasični kroj

Klasični kroj

Foto: HR1 / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Dunje Tokić: Dva slavuja.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 do ponoći emitira se iz HRT studija u Dubrovniku. U sklopu emisije su i snimljeni pozdravi pomorcima.

Oko 800 tisuća pomoraca u svijetu morat će proći dodatne obuke o novim gorivima i tehnologijama!

Od pet naših luka najveći porast prometa robe ostvarile Luka Ploče i Luka Rijeka. Luka Ploče bilježi rekorde u prometu rasutih tereta, a riječka luka ove godine očekuje rekorde u kontejnerskom prometu.

Ovogodišnja kruz sezona na samom kraju. Veliki porast putničkog prometa s kruzera u odnosu na lani, donijela Dubrovniku, Splitu, Zadru i Šibeniku. Koliko su realni planovi za opskrbu velikih kruzera na vezu energijom s obale?

Renesansa na hrvatskoj obali – nastavlja se veliki investicijski ciklus u lučku infrastrukturu; Najveća ulaganja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Prvog prosinca u Dubrovniku svečanost dodjele ovogodišnje Plave vrpce za hrabrost u spašavanju na moru. Upoznajte dvojicu kandidata za ovu prestižnu nagradu: dubrovačkoga kapetana Maria Rončevića koji je bio ruka spasa za 36 migranta u Meksičkom zaljevu i ronioca Maria Orlandinia, spasitelja turista s potonuloga izletničkoga broda kod Mljeta.

U našem Jadranu ponovno svoj dom ima najugroženija vrsta sisavaca – sredozemna medvjedica!

Telefon Pomorske večeri je 800 7075. 

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija ARC Top 40 od 20 sati do 22:30 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave.

ARC Top 40

ARC Top 40

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 18 sati u terminu Radio igra emitiramo djelo Lade Martinac Kralj: Ko me to pokriva. Troje djece ratnika vraćaju se s bojišnice u rodno selo, no tamo ne pronalaze svoje izgubljeno djetinjstvo i život kojeg su ostavili. Odbačeni od zajednice i obitelji prisiljeni su ponovno otići u nepoznato, zajedno sa svojim strahovima, traumatičnim sjećanjima i dječjim snovima.

Potresna drama događa se u Kongu i samo je djelić priče o 300 000 djece vojnika koliko ih prema podacima francuskog UNICEF-a u ovom trenutku postoji u svijetu.

Radio igra

Radio igra

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!