Ovoga ponedjeljka preporučujemo na radiju

08:00 / 20.06.2022.

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1) 

Par je par (matematičari bi dodali: uređeni ili neuređeni), a nekoliko je nekoliko. Nekoliko pak nije nužno - nekolicina! O poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U Kretanju točke od 10:05 pozivamo vas na 9. hrvatski bijenale ilustracije koji se bavi plakatom naručitelja, ali i njegovim povijesnim presjekom. Otkrivamo kako je paviljon arhitekta Vjenceslava Richtera na međunarodnoj izložbi EXPO 1958. u Bruxellesu inspirirao Tinu Gverović i Sinišu Ilića za izložbu Točke pritiska u zagrebačkoj zbirci Richter. Donosimo i drugi dio razgovora sa strip-crtačem i slikarom Esadom Ribićem, koji već dulji niz godina uživa status ne samo jednog od najboljih Marvelovih crtača, nego i jednog od najuspješnijih hrvatskih autora stripova u Americi.

Kretanje točke

Kretanje točke

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Od 12:23 poslušajte Malu kroniku Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 posjetit ćemo OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom i predstaviti Erasmus + projekt "Kako se djeca mogu svađati na dobar način" koji se zasniva na metodi Litigare bene.

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Ponedjeljkom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Umijeće odrastanja / HR1

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. Emisiju, koja je na rasporedu od 15:30 do 16 sati na Prvom programu Hrvatskog radija i Četvrtom programu Hrvatske televizije uređuje i vodi Sanja Rabuzin-Pavić.

Oporbeni zarez

Oporbeni zarez

Foto: HRT / HRT

U novom izdanju emisije Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete pjevača The Gentleman iza kojeg stoji svestrani i obrazovani glazbenik Koprivničanac Marko Lucijan Hraščanec.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

Klasični kroj od 18:15 donosi klavirska djela hrvatskih skladatelja 20. i 21. stoljeća. Bit će to glazbeni mozaik sastavljen od klavirskih skladbi Davorina Kempfa, Ive Josipovića, Željka Brkanovića, Frane Đurovića, Frane Paraća i Mladena Tarbuka.

Klasični kroj

Klasični kroj

Foto: HR1 / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19: 48 pripremili smo priču Mladena Kušeca: Prozirni plavi kamen. 

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Rijeci.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Glazbena emisija Mala škola rock'n'rolla od 22 sata do ponoći, donosi pregršt domaće i strane rock glazbe koju odabire urednik i voditelj Gordan Penava Pišta. Mozaična je to rock emisija koja slušateljima nudi puno dobre glazbe uz blago edukativan učinak!

Mala škola rock'n'rolla

Mala škola rock'n'rolla

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Europeum EuroRadio od 20 sati možete pratiti snimku koncerta Orkestra sv. Cecilije održan 8. travnja u Rimu.

Europeum EuroRadio

Europeum EuroRadio

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!