Ovoga ponedjeljka preporučujemo na radiju

05.06.2023.

07:08

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Gdje se mogu vidjeti novi radovi samoukog umjetnika i psihologa po struci Josipa Kresovića? Kojim se motivima u grafičkim romanima i ilustracijama služi Danijel Žeželj? Kako je vizualnu umjetnicu Amelu Frankl za nove radove inspirirao boravak u Mauretaniji? Doznajte u Kretanju točke od 10:05.

Od 10:30 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o djetinjstvu u 19. i 20. st. ali i o novim izazovima koje donosi današnje vrijeme odrastanja. 

Podrška i usmjerenje potrebni su svima u obrazovnom sustavu pa tako i ravnateljima. Forum za slobodu odgoja, uz podršku UNICEF-a Hrvatska, osmislio je program - Akademija za ravnatelje, a mi vam ga predstavljamo u emisiji Izvan okvira od 13:10.

Od 15:30 u emisiji Dnevni ritam – informativno mozaičnoj emisiji donosimo, analiziramo i obrađujemo najvažnije vijesti, događaje i pojave koje utječu na sve nas i naše živote.

U Oporbenom zarezu gostuje predsjednik Mosta Božo Petrov. Emisiju, koja je na rasporedu u 16:05 na Prvom programu Hrvatskog radija i Četvrtom programu Hrvatske televizije, uređuje i vodi Sanja Rabuzin.

U emisiji Klasični kroj od 18:05 slušat ćete glazbu dvojice suvremenih hrvatskih skladatelja – Petra Obradovića i Gordana Tudora. Obojica potječu iz mediteranskog podneblja – Obradović je iz Dubrovnika, a Tudor iz Splita. Po glazbenom habitusu obojica su prvenstveno glazbenici instrumentalisti – Obradović je trubač, a Tudor saksofonist, no skladanje čini važan dio njihovih karijera. 

U Pomorskoj večeri koja se od 20:15 do ponoći realizira iz HRT studija u Rijeci govorimo o nastavku pregovora o nacionalnom kolektivnom ugovoru u linijskom pregovoru, koji je nedavno, nakon deset godina pauze ponovo započeo.

Kontejnerski terminal Brajdica u svibnju ponovo srušio rekord u obavljenom prometu, a o tome, kao i o tijeku radova u najvećem investicijskom ciklusu u Rijeci, Porto Barošu, Zagrebačkoj obali i svim pratećim projektima govori ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa. Uoči ovogodišnje Fiumanke u emisiji gostuje organizatorica Ljiljana Ivetac.

Riječki Pomorski fakultet otvorio je novi laboratorij za automatsko upravljanje i elektroničke tehnologije u pomorstvu, jedinstven u regiji. Vodimo vas i u Klenovicu, mjesto poznato po ribarima, gdje razgovaramo s jednim od njih - Denisom Cvitkovićem, koji uz ribolov, u podvelebitskom kanalu nerijetko spašava i živote. 

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 16 sati možete slušati dnevni radijski show Drugi dio dana koji donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Europeum Euroradio od 20 sati donosimo snimku koncerta koncerta Londonskog simfonijskog orkestra održan 29. siječnja u Londonu. Slušat ćete djela Beethovena, Sibeliusa, Bacha i Prokofjeva. Dirigent je Gianandrea Noseda.

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!