Ovoga ponedjeljka preporučujemo na radiju

04.07.2022.

07:54

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Tragu vjere od 9:05 poslušajte: Papa Franjo na svetkovinu sv. Petra i Pavla u Rimu uručio palij novim nadbiskupima metropolitima, među njima nadbiskup splitsko-makarski Dražen Kutleša i vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić.

U Zagrebu održan sastanak generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija.

U povodu obilježavanja Svjetskog dan izbjeglica održano je niz susreta kojima je cilj ukazati na probleme s kojima se susreću izbjeglice. Život i djelo kardinala Franje Kuharića, naslov je znanstvenoga teološkog simpozija koji je održan u Zagrebu u organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Evangelici u Zagrebu proslavili Dan crkve, a najavljujemo i proslavu najvećeg islamskog blagdana Kurban Bajrama.

Trag vjere

Trag vjere

Foto: HRT / HRT

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U današnjoj emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o darovitoj djeci.

Umijeće odrastanja

Umijeće odrastanja

Foto: HRT / HRT

U emisiji Izvan okvira od 13:10 predstavit ćemo vam srednje škole koje stvaraju najbolje radijske emisije u Hrvatskoj. Učenike i njihove mentore upoznali smo na ovogodišnjem Lidranu u Vodicama.

Izvan okvira

Izvan okvira

Foto: HRT / HRT

U novom izdanju emisije Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete grupu Flayer i njihov treći studijski album naslovljen "3" iz 2017.

U Melodijama s patinom od 17:30 slušatelji se mogu podsjetiti na sve glazbene žanrove prošlog stoljeća nepodložnih trendovskim mijenama i ukusu masovne publike.

Melodije s patinom

Melodije s patinom

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Ivane Gudelj: Nešto kratko. Ona je konobarica u zabačenom kafiću. I ona je dobro osim kada jako nije dobro i porazbija sve oko sebe.

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču Princezin pogled Senke Dodig.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Dubrovniku.

Uz ostalo donosimo: Kako do cjepiva protiv žute groznice kojeg u Hrvatskog već duže vrijeme nema, a bez cijepljenja protiv te bolesti, nema ni ukrcaja na brod?!

Još je neizvjesno koji će izvozno uvozni pomorski pravci za naftu i plin postati aktualni nakon embarga na ruske energente.

Korčulanska Korkyra Shipping značajno povećala plaće pomorcima!

Upoznajte Emily, Engleskinju u Dubrovniku koja je nadahnuta ljubavlju prema kapetanu svog života snimila pjesmu "Sail Back To Me", posvećenu suprugu pomorcu i svim pomorcima i njihovim suprugama.

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 19 sati možete pratiti ARC Top 40 radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Europeum - Euroradio od 20 sati možete pratiti snimku koncerta Nacionalnog simfonijskog orkestra Talijanske radiotelevizije održan 21. listopada 2021. u Torinu. Na programu su bila djela Jeana Sibeliusa, Johanna Sebastiana Bacha i Hectora Berlioza. Dirigent je Fabio Luisi.

Europeum EuroRadio

Europeum EuroRadio

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!