Ovoga ponedjeljka preporučujemo na radiju

11.07.2022.

08:02

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Govorimo hrvatski Smije li se reći da je nešto "u nekoga" ili nužno mora biti "kod nekoga"? Doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U još jednom ljetnom Tragu vjere od 9:05 za vas smo otkrili što su to Mediteranski teološki susreti, s kojim se izazovima nose hrvatski misionari u svijetu, na koji se način pripremaju mladi vjernici za još jedan nacionalni susret te kako su vjernici muslimani proslavili Kurban ili hadži bajram?

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Trag vjere

Trag vjere

Foto: HRT / HRT

U današnjoj emisiji Umijeće odrastanja od 12:30 govorimo o mentalnom zdravlju djece i mladih.

Umijeće odrastanja

Umijeće odrastanja

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskoj gotovo 40% učenika plaća privatne instrukcije ili odlazi na privatne pripremne tečajeve kako bi ostvarili bolji školski uspjeh i rezultat na državnoj maturi. U emisiji Izvan okvira od 13:10 govorimo o posljedicama "poplave" instrukcija i anomalijama u hrvatskom obrazovnom sustavu na koje ukazuje ova pojava.

Izvan okvira

Izvan okvira

Foto: HRT / HRT

U novom izdanju emisije Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Negdje postoji netko iz 1977. Drage Mlinarca.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U Melodijama s patinom od 17:30 slušatelji se mogu podsjetiti na sve glazbene žanrove prošlog stoljeća nepodložnih trendovskim mijenama i ukusu masovne publike.

Melodije s patinom

Melodije s patinom

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo prvi dio djela Katje Šimunić: "Pisma Camille Claudel". Nisu to pisma koja je pisala Camille Claudel nego ona koja su upućena kiparici. Napisala ih je istraživačica njezina djela čiji je studijski boravak u Parizu prožet ljubavlju prema toj sublimnoj umjetnici. Istraživanje započinje na otoku Saint-Louis gdje je Camille Claudel imala atelje.

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo bugarsku priču Posljednji zmaj.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Emisija o pomorstvu, brodarstvu i drugim temama vezanim uz more Pomorska večer od 20:15 do ponoći realizira se iz HRT studija u Splitu.

Izdvajamo neke od tema: Pomorci i dalje s produženim ugovorima na moru, smjene posade na dalekom istoku i dalje otežane.

Pratimo tonskim zapisima skipera Tonča Matasa na putu od sjevera Francuske do Mediterana i Hrvatske.

Pomorski plovni putovi se zbog geopolitičke krize stubokom mijenjanju, tereta je sve više, brodova manje, rastu vozarine i tu cijenu će također platiti krajnji korisnik. 

Tu su i aktualnosti iz svijeta pomorstva i brodarstva a doznat ćemo i gdje su brodovi pod našom zastavom. 

Pomorska večer

Pomorska večer

Foto: HR1 / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 19 sati možete pratiti ARC Top 40 radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave.

ARC Top 40

ARC Top 40

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

U emisiji Europeum Euroradio od 20 sati možete pratiti snimku koncerta Orkestra romanske Švicarske održan 16. prosinca prošle godine u Ženevi. Na programu su djela Wolfganga Amadeusa Mozarta i Gustava Mahlera. Orkestrom dirigira Daniel Harding.

Europeum EuroRadio

Europeum EuroRadio

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!