Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

30.05.2022.

07:29

Autor: HRT

Ponedjeljak, 30. svibnja na Prvom

Ponedjeljak, 30. svibnja na Prvom

Foto: Deblokada Dubrovnika / dokumentarni film

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)   

U povodu 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja južnih dijelova Hrvatske, HRT je 2017.  godine snimio dokumentarni film čiji drugi dio emitiramo u 20:10. Film možete pronaći i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Tajne službe, visoka politika, veliki ulozi i zakulisne igre u vrijeme osamdesetih u Hrvatskoj donose nova pravila... Drugi nastavak dramske serije Čuvar dvorca redatelja i scenarista Lukasa Nole ne propustite u 21:05. U glavnim su ulogama Ivo Gregurević, Vinko Kraljević, Goran Bogdan, Iva Babić i Barbara Nola. 

Svake godine oko 50.000 trgovačkih brodova na kojima radi više od milijun ljudi preveze milijarde tona tereta u sve krajeve svijeta. Luke u kojima ukrcavaju i iskrcavaju robu u svakom su pogledu vrata svijeta...  Dokumentarni film Veliki gradovi svijeta: Lučki gradovi emitiramo u 23:25.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)   

U 20:05 pogledajte dokumentarni film Fernandova nacija. Redatelj Cruz Angeles, rođen u Meksiku i odrastao u Los Angelesu, prikazuje povijest zajednice rastrgane izgradnjom stadion Dodgersa u Chavez Ravineu, a zatim ponovno ujedinjene zahvaljujući jednom od najvećih bacača u povijesti bejzbola - Fernandu Valenzuelu. 

U 21 sat slijedi biografska drama Mark Felt: Čovjek koji je srušio Bijelu kuću. Snimljena prema istinitom događaju drama pripovijeda o najpoznatijem anonimcu u povijesti Amerike, Marku Feltu, zamjeniku direktora FBI-a, koji je bio zviždač poznat pod kodnim imenom "Duboko grlo" u skandalu iz sedamdesetih, aferi Watergate... Naslovne uloge tumače Liam Neeson, Diane Lane i Marton Csokas.

U 22:45 slijedi sedmi nastavak devete sezone kriminalističe serije Crna lista. Serija prati Raymonda Reddingtona "Reda" (James Spader), bivšega američkoga mornaričkog časnika koji je postao traženi zločinac, a zatim se dobrovoljno predao FBI-u nakon što je desetljećima uspješno izbjegavao uhićenje.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 21:05 prikazujemo emisiju Na rubu znanosti: Kanaliziranje. U spiritističkom smislu riječi, osobe zvane medijima tradicionalno su služile kao kanal - ili su bar tako tvrdile - za komunikaciju s dušama preminulih. No, u drugoj polovici 20. stoljeća pojavio se novi fenomen tj. nova vrsta medija čija je djelatnost postala poznata pod zajedničkim nazivom: kanaliziranje ili, engleskom rječju, chanelling. Romantičnu komediju Proklet bio dan kad sam te upoznao emitiramo u 21:55.  Priča prati Bernarda kojega ostavlja djevojka. Karijera glazbenog kritičara na zalazu mu je pa počinje odlaziti psihijatru. No, kad upozna problematičnu, ali sramežljivu Camillu život mu okreče naglavačke...

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

Podsjetimo, od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

video thumb

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!