Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

21.11.2022.

07:42

Autor: HRT

Od ponedjeljka do petka na Trećem

Od ponedjeljka do petka na Trećem

Foto: Milijarde / 4. sezona serije

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Joanna Lumley
kreće na veliko i izazovno putovanje duž Puta svile. Ta prometna ruta, koja je promijenila svijet, na Zapad je, među ostalim, donijela svilu, barut, papir i tjesteninu. Joanna kreće iz Venecije, rodnog grada najpoznatijeg putnika Puta svile, Marka Pola, pa nastavlja kroz Albaniju, Tursku, Gruziju, Azerbajdžan, Iran, Uzbekistan i Kirgistan. Četverodijelna dokumentarna serija Joanna Lumley u pustolovini na putu svile pratit će njezino putovanje, a prvu epizodu prikazujemo u 20:15.

Šokantna istinita priča o prvom britanskom političaru koji je izveden pred sud pod optužbom za pokušaj ubojstva! Potkraj 60-ih u Engleskoj je donesen zakon o dekriminalizaciji homoseksualnosti. Jeremy Thorpe, predsjednik Liberalne stranke i općenito najmlađi stranački čelnik u posljednjih sto godina, ima tajnu koju očajnički želi sačuvati. Sve dok je njegov brbljavi bivši ljubavnik Norman Scott u blizini, Thorpeova blistava karijera je ugrožena. Naposljetku Thorpe zaključi da mu preostaje samo jedno: zauvijek ušutkati Scotta. Trodijelnu dramsku seriju Skandal na engleski način prikazujemo u 21:05.

U petom nastavku dokumentarne serije Čovjek i prostor u 23:20 predstavljamo nominacije za nagradu Viktor Kovačić 2018. za najuspješnije ostvarenje u svim domenama arhitektonskog stvaralaštva. Široki tematski raspon nominacija u kategoriji javnih tj. nestambenih zgrada ukazuje na iznimno plodnu arhitektonsku godinu. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U 22:05 prikazujemo novu studijsku emisiju QATARA. Emisija će gledatelje voditi kroz nogometne teme u Katru tijekom trajanja Svjetskoga nogometnog prvenstva koje će u nekim danima trajati od ranog jutra do kasno navečer. 

Ratnu dramu Nepoznati vojnik, redatelja Aku Louhimiesa iz 2017. godine, prikazujemo u 23:10. Riječ je o adaptacija najprodavanijeg finskog klasičnog romana "Neznani vojnici" autora Väinöa Linne iz 1954. koji se ubraja u finske nacionalne književne klasike. Ovaj film o Drugom svjetskom ratu priča priču iz perspektive finske vojske u vrijeme trajanja sukoba između Finske i Sovjetskog Saveza, od 1941. do 1944. godine.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U petoj epizodi četvrte sezone popularne serije Milijarde, čije su zvijezde Paul Giamatti (nominiran za Oscara i dobitnik nagrade Zlatni globus) i Damian Lewis (dobitnik nagrada Emmy i Zlatni globus), koju prikazujemo od 21:05 Chuck počinje novi posao. Axea netko iz prošlosti iznenadi posjetom... 

U Ciklusu filmova Pedra Almodovara u 23 sata prikazujemo melodramu Visoke pete. Ne možemo reći da je ovo jedan od boljih Almodóvarovih filmova, ali svakako je riječ o filmu koji govori o krhkom odnosu i udaljenosti majke i kćeri zbog majčine potpune posvećenosti karijeri. No, stjecajem okolnosti njihov odnos doseže ganutljivu toplinu i bliskost.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.      

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!