Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

23.01.2023.

07:54

Autor: HRT

Ponedjeljak, 23. siječnja na Drugom

Ponedjeljak, 23. siječnja na Drugom

Foto: Martovske ide / film

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Druga sezona dokumentarne serije Dulum zemlje donosi nam različite poljoprivredne priče i načine života diljem Hrvatske. U četvrtoj epizodi u 20:15 predstavljamo Ivana Šuloga. Priča njegove obitelji otkriva nam boje i oblike voća i povrća koje možda još nismo vidjeli i daje jasne ideje o tome da su mogućnosti neograničene.

U 21:05 ne propustite seriju Oblak u službi zakona. U petoj epizodi Jagoda, kako bi osnažila kućni budžet, peče i prodaje torte s umjetničkim motivima. Nikola je užasnut što mu žena radi na crno, a uz to mora riješiti i slučaj prevaranata s medicinskom opremom....

 

Protagonisti dokumentarne serije U ime oca u svojoj zreloj dobi promišljaju o vremenu svog formiranja i odrastanja, kroz rekonstruiranje biografija svojih očeva. Prateći radnu svakodnevicu protagonista otkrivamo suptilne poveznice s njihovim utjecajem i nasljeđem. Treću epizodu prikazujemo u 23:10. Glazbeni guru Franci Blašković kultna je figura istarske kulturne i društvene scene. Njegova kći Petra Blašković, glumica, otkriva nam kako je bilo odrastati uz karizmatičnog oca i majku Arinku Blašković Šegando, glazbenicu i glazbenu pedagoginju.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Već sto godina Irska je podijeljena na dva dijela. Na jugu je Republika Irska, nezavisna država i članica Europske unije. Na sjeveru je Sjeverna Irska koja pripada Ujedinjenom Kraljevstvu. Dokumentarni film Sjeverna Irska - Sto godina rata u srcu Europe redatelja Lucasa Gregoria, prikazujemo u 20:15.

Martovske ide, politički triler u režiji slavnog glumca Georgea Clooneyja, koji u filmu glumi predsjedničkog kandidata, o prljavim zakulisnim igrama i političkim spletkama tijekom izmišljene predsjedničke kampanje, prikazujemo u 21:10. Film je 2012. nominiran za Oscara za scenarij, te u nekoliko kategorija za Zlatni globus i BAFTA-u. 

U skrivenim i mračnim zakucima Londona novo je zlo na pomolu. Viši inspektor John Luther još se jednom ima prilike uvjeriti u nevjerojatne razmjere ljudske izopačenosti. Dok monstruozna i naizgled nasumična ubojstva postaju sve odvažnija i javnija, Luther i novakinja, inspektorica Catherine Halliday, zbunjeni su brojnim tragovima koji ih vode u krivome smjeru i koji kao da su podmetnuti kako bi prikrili nezamisliv zločin. Prvu epizodu serije Luther ne propustite u 22:55. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U Kansas Cityju u Missouriju dvije su zločinačke organizacije sklopile nelagodan mir. Talijani i Afroamerikanci. Zajedno će stvoriti alternativno gospodarstvo iskorištavanja, muljanja i droge. I ovo je povijest Amerike. Kako bi učvrstili mir, glave obitelji razmijenile su najstarije sinove. Ne propustite četvrtu sezone serije Fargo u 21:05. 

Film 2046 koji prikazujemo u 22:30 posljednji je dio neformalne trilogije redatelja Kar Wai Wonga kojoj su prethodili naslovi Days of Being Wild (1991.) i In the Mood for Love (2000.). Priča prati pisca koji želi pisati o budućnosti, a to je zapravo prošlost. U njegovom romanu likovi odlaze na tajanstvenu lokaciju 2046 jer žele vratiti izgubljeno sjećanje...

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!