Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

30.01.2023.

07:10

Autor: HRT

Ponedjeljak, 30. siječnja na Drugom

Ponedjeljak, 30. siječnja na Drugom

Foto: Detroit / film

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Druga sezona dokumentarne serije Dulum zemlje donosi nam različite poljoprivredne priče i načine života diljem Hrvatske. U petoj epizodi u 20:15 predstavljamo Zvonimira Kalića koji je ponukan blagodatima konoplje za zdravlje, kojima je posvjedočio u vlastitoj obitelji, posvetio uzgoju ove kulture, a od nje proizvodi i ulje i još nekoliko desetaka proizvoda.  

U 21:15 ne propustite humorističnu seriju Oblak u službi zakona. U sedmoj epizodi u policijsku postaju dolazi viši inspektor iz Narkotika te obučava Nikolu i Požgaja za borbu protiv narkotika i lokalnih uzgajališta marihuane...

Obožavale su je holivudske zvijezde, prijateljevala je s Morriconeom, Chagallom, Dalijem i Picassom, a iako je rođena u Hrvatskoj, našoj je javnosti ostala nepoznata. U 23:10 premijerno prikazujemo dokumentarni film Eva Fischer autorice Marijane Kranjec u produkciji Dokumentarnog programa.  

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Dokumentarni film Povijest smeća donosi priču o smeću i septičkim jamama kroz povijest, od kamenog doba preko antike i srednjeg vijeka pa sve do današnjih dana. Film prikazujemo u 20:15.

Dvije noći nakon što je izbila pobuna u Detroitu 1967. godine, izvješće o pucnjavi potaknulo je lokalnu i državnu policiju da zauzmu jednu od zgrada motela Algiers... Ne propustite u 21:10 dramu Detroit redateljice Kathryn Bigelow.   

Kada iz mora izvuku luksuzni automobil, iskusni detektiv Tom Brannick odmah uoči sličnost sa zloglasnim neriješenim slučajem koji za njega ima velik osobni značaj - davno zaboravljenim nizom misterioznih nestanaka... Seriju Duhovi prošlosti prikazujemo od ponedjeljka do četvrtka u kasnovečernjem terminu. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Zaključna, osma sezona megapopularne serije Igra prijestolja dobila je 32 nominacije na sedamdeset prvoj dodjeli televizijske nagrade Emmy, više nego što je ijednoj seriji ikada uspjelo za samo jednu sezonu... U 21:05 prikazujemo drugu epizodu spomenute sezone. 

U 22:10 Animatik uoči ovogodišnje 95. dodjele Oscara donosi razgovor s jednom od redateljica nominiranih za nagradu Američke filmske akademije. Gošća emisije je cijenjena britanska autorica animiranih filmova Joanna Quinn koja je kao predavačica sudjelovala na prošlogodišnjem Animafestu u Zagrebu.


Biografsko akcijsku dramu Veliki majstor prikazujemo u 23:10, u ciklusu Filmova Wong Kar-waija. Film prati život velemajstora kung fua Ipu Manu koji je popularizirao ovu borilačku vještinu te bio učitelj slavnom Bruceu Leeju.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!