Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

13.06.2022.

08:34

Autor: HRT

Jackie/Čuvar dvorca/Tajne Karipskog otočja s Joannom Lumley/ Neuništiva Ruthie

Jackie/Čuvar dvorca/Tajne Karipskog otočja s Joannom Lumley/ Neuništiva Ruthie

Foto: promo / HTV

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U 20:10 prikazujemo dokumentarni film Teta mama koji donosi nefiltrirani, iskreni uvid u život četiriju udomiteljskih obitelji. Dijelom kroz prepričavanje prošlosti i traumatičnih situacija koje dovode do izdvajanja djece iz biološke obitelji, a dijelom prateći sadašnje događaje, svjedočimo sudskim obratima i traumama, ali i toplim i nježnim odnosima i procesima u kojima svi dobivaju i postaju bolji ljudi.

U 21:05 pogledajte posljednji, četvrti nastavak dramske serije Čuvar dvorca scenarista i redatelja Lukasa Nole. Bišćan i Dragičević privode kraju obučavanje sitnih kriminalaca Gorana i Zdravka koje su odabrali za izvođenje atentata na hrvatskog emigranta Dozeta kojeg u sigurnoj kući u Njemačkoj čuvaju njemački obavještajci...


U 23:25  slijedi prvi dio dokumentarnog filma Tajne Karipskog otočja s Joannom Lumley. Glumica i voditeljica Joanna Lumley istražuje dvije najzagonetnije zemlje u području Karipskoga mora i predstavlja nam njihove skrivene dragulje.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Dokumentarni film Neuništiva Ruthie prikazujemo u u 20:05 na Drugom. Film je to o zlatnoj olimpijki Ruthie Bolton, bivšoj košarkašici sa Sveučilišta Auburn i žrtvi obiteljskog nasilja. 

U 21 sat ne propustite film Jackie. Film je 2017. nominiran za Oscara: za glavnu žensku ulogu (Natalie Portman), kostimografiju (Madeline Fontaine), originalnu glazbu (Mica Levi); Zlatni globus za najbolju glumicu u kategoriji drame (Natalie Portman); osvojio je nagradu BAFTA za kostimografiju (Madeline Fontaine), nominiran je za: glavnu žensku ulogu, originalnu glazbu; u Veneciji 2016. Noah Oppenheim nagrađen je za scenarij, a film nominiran za Zlatnog lava itd.


Od 22:40 prikazujemo 15. i 16. epizodu devete sezone serije Crna lista.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 21:10 slijedi emisija Na rubu znanosti: Masne dijete. Homo sapiens pri porodu u odnosu na sve druge primate ima najveći postotak masnoga tkiva i ujedno najbrži rast mozga.Kako tijelo treba vremena da bi se uopće krenulo trošiti nataložene masti, glukoza mora prije toga biti već potrošena, a i tijelo treba nekoliko dana privikavanja da bi počelo trošiti zlatne rezerve. Tu je priči o mastima i šećerima tek početak.

U 22 sata prikazujemo psihološki film Paris, Texas (1984.), snimljen prema scenariju američkog pisca Sama Sheparda koji je sličnu tematiku obradio u svojoj zbirci novela "Motel Chronicles". Ovo je jedan od najhvaljenijih i najpoznatijih Wendersovih filmova, osvojio je nekoliko nagrada, među njima i Zlatnu palmu za najbolji film na festivalu u Cannesu.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4) 

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

video thumb

Podsjetimo, od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!