Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

20.03.2023.

06:06

Autor: HRT

Ponedjeljak, 20. ožujka na Drugom

Ponedjeljak, 20. ožujka na Drugom

Foto: Jako mi je stalo / film

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Kako se u Izraelu odnose prema osobama s invaliditetom, pa i prema Goranu Miliću kojem su u nekim danima snimanja zatrebala kolica saznajte u šestom, posljednjem nastavku dokumentarne serije What's up Israel koji prikazujemo u 20:15.  Emitirani nastavci nalaze se na platformi HRTi.

Ponovno počinjemo s prikazivanjem dramske serije Područje bez signala redatelja Dalibora Matanića i producentice Ankice Jurić Tilić. Serija je snimljena na temelju istoimenog romana Roberta Perišića, a scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. Osvojila je nagradu za najbolju seriju u programu International Panorama na prestižnom francuskom festivalu Series Mania, dok je na šestom izdanju Seriencamp Festivala u Münchenu serija ovjenčana Nagradom publike. Prvi nastavak emitiramo u 21:15. Cijela serija dostupna je u videoteci multimedijske platforme HRTi.  

U novom izdanju emisije Labirint: Četvrta raz(INA) pogledajte što sve razotkriva slučaj Škugor, političko-gospodarska afera koja je potresla Hrvatsku. Emisija je na rasporedu u 23:20, dok su prethodne arhivirane u videoteci HRTi-ja

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Pentagon je 2017. otkrio da je pet godina financirao tajni istraživački program o NLO-ima u iznosu od 22 milijuna dolara. Istovremeno su javnosti otkrivene tri videosnimke američke mornarice koje su snimili borbeni avioni F-18. Pomoću mnogih dokumenata i ekskluzivnih intervjua, dajući prednost znanosti i istraživačima iz cijeloga svijeta, ova istraga proučava videosnimke i nudi odgovore na pitanje zašto je SAD odlučio otkriti taj tajni program. Dokumentarac NLO - prijetnja ili mogućnost zarade? slijedi u 20:15.  

U 21:15 vrijeme je za crnu komediju Jako mi je stalo s izvrsnom Rosamund Pike u glavnoj ulozi Marle Grayson, profesionalne skrbnice kojoj je zadatak brinuti se o starijima. No, ona i njezina partnerica Fran smislile su prevaru kako bi stare ljude zatvorile u dom, domogle se njihova novca i oderale ih do gole kože.  

Četvrti nastavak 4. sezone BAFTA-om nagrađivane kriminalističke serije Nezaboravljeni na rasporedu je u 23:20. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Dokumentarni film Pola stoljeća diska koji oživljava razdoblje diskogroznice u Hrvatskoj prikazujemo u 17:53. Film je sniman u Jelsi, Opatiji, Rijeci, Splitu, Zagrebu i Parizu, a u njemu sudjeluje pedesetak sugovornika, ilustriran je arhivskim snimkama, fotografijama i dokumentima iz tog vremena te suvremenim snimkama lokacija.

U emisiji Art a la carte koja slijedi u 20:05 uživo pratimo kulturne događaje i fenomene s temama iz likovnih umjetnosti, klasične glazbe, književnosti, kazališta, plesa, arhitekture i dizajna, popularne glazbe, filma i TV-a, umjetničke kritike.   

U Animatiku od 22 sata govorimo o jedinstvenu filmsko-obrazovnom programu u Hrvatskoj Filmska naSTAVa na kojem se već deset godina educira aktivna filmska publika, ponajprije srednjoškolskog uzrasta. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!