Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

27.03.2023.

07:01

Autor: HRT

AHA! - ponedjeljak, 27. ožujka na Prvom

AHA! - ponedjeljak, 27. ožujka na Prvom

Foto: Wolfgang&Dolly / za HRT

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Od 20:15 premijerno prikazujemo novu znanstveno-putopisnu dokumentarnu seriju AHA! Četiri ponedjeljka zaredom upoznavat ćemo hrvatske znanstvenike koji u inozemstvu kroje svoje karijere i doznati jesu li do sada imali svoj "AHA!" trenutak, što je za njih sreća, kako definiraju uspjeh i što je ono što ih u životu pokreće. Koliko istine ima?, naziv je prve epizode u kojoj idemo u Boston gdje nas dočekuje Dražen Prelec. 

Treću epizodu dramske serije "Područje bez signala" pod nazivom Šeila prikazujemo u 21:15. Požar u uredu tvornice za koji svi sumnjaju da ga je podmetnuo Ragan je ugašen. Direktor Nikola i inženjer Janda sklonili su važne dokumente na vrijeme pa pogon ubrzo ponovno kreće s proizvodnjom...

U Labirintu u 23:20 donosimo ispovijed Križevčanke koja je posvojila prvo dijete iz Liberije. S čime se sve borila u deset mjeseci dugoj borbi da posvojanje djevojčice iz Afrike? Kako je tekao put prepun pokušaja prevara, opasnosti i nesigurnosti?

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Nakon prodora kineske moći u Afriku, hoćemo li ubrzo gledati i kineski Arktik? Globalno zatopljenje pogađa polove brže od ostatka planeta: led se sve brže topi. Tijekom prošloga desetljeća Šangaj je uložio više od pet milijardi eura u zaštitu od poplava. No otapanje leda donosi i nove mogućnosti: otvaraju se nove morske trgovačke rute, rudnici mineralnih sirovina i ribolovna područja. U 20:15 emitiramo dokumentarni film Kina u pohodu na Arktik.

Drama Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama  istinita je priča o Mohamedouu Ouldu Slahiju kojeg su američke vlasti uhitile i godinama držale zatočenog u Guantanamu bez suđenja. To je fascinantna priča o čovjeku koji je izdržao iako je sve bilo protiv njega. Dramu prikazujemo u 21:10.

U drugom nastavku kriminalističke serije Nedužna u 23:20 s Katherine Kelly u glavnoj ulozi Anna Stamp nađe se u središtu istrage. Glavno je pitanje zašto je lagala na suđenju Sally. Frustriran Anninom hladnoćom, njezin dečko Mark nespretno pokušava postići da njihov platonski odnos preraste u nešto više, no šokiran je kad slučajno otkrije da je Anna bila opsjednuta ubijenim Mattyjem. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Godina je 1478. Nakon ubojstva svog voljenog brata Giuliana Lorenzo de Medici i njegova obitelj suočit će se s do sada najvećom prijetnjom. U opasnosti su i njihova moć i Firenca. Treći nastavak treće sezone povijesne serije Medici: Veličanstveni prikazujemo u 21:05.


U 22:50 ne propustite film Tokyo Joe snimljen 1949. u režiji Stuarta Hislera. Radnja je smještena u poratni Japan. Nakon kapitulacije Japana američki iseljenik Joseph Barrett želi oživjeti tokijski klub koji je vodio prije nego što je otišao u Drugi svjetski rat. No ubrzo otkriva da se njegova supruga Trina, za koju je mislio da je mrtva, udala za drugog muškarca i ima kćer.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.    

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: Ilustracija / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!