Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

08:55 / 20.06.2022.

Autor: HRT

Ponedjeljak, 20. lipnja na Drugom

Ponedjeljak, 20. lipnja na Drugom

Foto: Loveći Amy / film

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Toskana se još i danas smatra žuđenim odredištem mnogih putnika. Uz Firenzu i Pisu, Siena je jedna od njezinih glavnih atrakcija... Putovanje u Toscanu - Otkrića između Chiantija i Maremme, prvi nastavak dokumentarne serije Raj na Zemlji ne propustite u 20:10. 

Dokumentarni film Živjeti, ploviti prati životu ljudi iz tri mediteranske zemlje: Hrvatske, Italije i Grčke. Svi su odlučili živjeti uz more i u skladu s njim. Kako se nositi s priobalnim životom tijekom cijele godine i što Mediteran danas nudi svojim stanovnicima saznajte u 21 sat. 

U 21:50 prikazujemo emisiju o školstvu Ima li što novo. Posebna emisija na kraju školske godine odgovorit će na mnogobrojna pitanja učenicima, roditeljima, učiteljima. Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći sva prethodan izdanja izdanja emisije.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

U 20:05 ne propustite prvu epizodu pete sezone britanske detektviske serije Grantchester. Godina je 1957. Tada je premijer Harold MacMillan britanskom narodu rekao da im nikad nije bilo tako dobro, no mnogi stanovnici Grantchestera s njim nisu suglasni.

Samo more zna, nevjerojatnu autobiografsku dramu o amaterskom jedriličaru Donaldu Crowhurstu i njegovu pokušaju da oplovi svijet, pogledajte u 21 sat. 

U 22:40 slijedi izvrsna suvremena ljubavna drama Loveći Amy. Naslovne uloge tumače Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Jason Lee, Dwight Ewell i Jason Mewes, a Kevin Smith potpisuje scenarij, režiju te montažu zajedno s producentom Scottom Mosierom

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:05 pogledajte dokumentarnu seriju Velikani hrvatskog glumišta koja tematizira život i karijeru najvećih hrvatskih glumica i glumaca 20. stoljeća. Prva epizoda posvećena je prerano preminuloj prvakinji HNK-a u Zagrebu Eni Begović.

U 21 sat prikazujemo prvu epizodu pete sezone dramske serije Preljub. Serija nagrađivane dramatičarke, scenaristice i izvršne producentice Sare Treem bavi se emocionalnim i psihološkim posljedicama preljuba koji je razorio dva braka te zločinom koji je otuđene ponovno zbližio. Osim za Zlatni globus nominiranog Dominica Westa te dobitnica Zlatnoga globusa Maure Tierney i Sanae Lathan, u posljednjoj sezoni serije stalnoj glumačkoj postavi pridružuje se i oskarovka Anna Paquin

U 22 sata slijedi serija Vikinzi, raskošna saga o ratnicima sjevera. Šesta sezona nastavlja se nakon bitke između braće, u kojoj je Bjorn prevladao i postao junak oslobodivši narod Ivarove tiranije. 

Sportsku dramu Strah golmana od jedanaesterca, snimljenu prema romanu Petera Handkea, emitiramo u 22:45. Redatelj Wim Wenders je u Veneciji na festivalu 1972. osvojio nagradu FIPRESCI. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4) 

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

video thumb

Podsjetimo, od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!