Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

18.07.2022.

Zadnja izmjena 06:57

Autor: HRT

Ponedjeljak, 18. srpnja na Prvom

Ponedjeljak, 18. srpnja na Prvom

Foto: Opstanak / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Kamere iz svemira pokazuju nam da se Zemlja ubrzano mijenja. Gradovi se šire dok šume i ledenjaci nestaju. No u Tanzaniji domaće stanovništvo obnavlja razoreni okoliš da spasi čimpanze. Posljednji nastavak dokumentarne serije Zemlja iz svemira pogledajte u 20:10. 

Lennoxovo i Colbourneovo suparništvo oko Charlotte doživljava vrhunac. Georgiana donosi odluku koja će utjecati na njezinu budućnost. Popularna dramska serija Sanditon na rasporedu je u 21:05. 

Ključno razdoblje u kojem su se dogodile tektonske demografske promjene u Hrvatskoj jest razdoblje između 1991. i 2001. godine. Agresija na Hrvatsku i privremeno zaposjednuta područja u tom su razdoblju prouzročili velike demografske promjene obilježene prije svega iseljavanjem srpske populacije te useljavanjem Hrvata iz BiH, Vojvodine i Kosova. Prvu epizodu dokumentarne serije Opstanak autora Dubravka Merlića ne propustite u 22 sata. Serija je dostupna i na multimedijskoj platformi HRTi.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

Udarni termin ponedjeljkom na Drugom rezerviran je za ljubitelje nogometa. Donosimo pregled domaće lige, uz stručne komentare i najatraktivnije golove. Emisija Stadion slijedi u 20:05.

Moderni vestern Siva Sova koji oživljava indijansko poštovanje prema prirodi i shvaćanje po kojemu je čovjek dužan pokoriti joj se emitiramo u 21 sat. Glavnoga junaka u filmu utjelovljuje popularni Pierce Brosnan.

U 23:05 prikazujemo dramu Ludo srce, snimljenu prema istoimenom romanu Thomasa Cobba iz 1987. godine nadahnutom pričom o country-pjevaču Hanku Thompsonu

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Doznajte kakvi su filmovi u konkurenciji 69. Pulskog filmskog festivala, dok s članovima ocjenjivačkih sudova, uglednim inozemnim filmašima, ljudima koji su život posvetili filmskoj umjetnosti razgovara povjesničar filma Daniel Rafaelić. Budite uz HTV3 u 20:05. 

Došli smo do kraja epske sage, pustolovine koja je počela davno, kada je iz magle mitova i legendi izronio prvi vikinški junak: Ragnar Lothbrok. Deseti nastavak 6B sezone serije Vikinzi emitiramo u 22 sata.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!