08:32 / 10.02.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HR

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ove srijede iz programa HRT-a, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Emisiju Hrvatski radio za Banovinu možete pratiti od 9:05.

Od 10:05 slijedi program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

O problemima "vrućih" gradova poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Problem nagomilavanja plastičnog otpada u okolišu predstavlja jedan od najvećih izazova čovječanstva danas. Mogu li nam u rješavanju tog problema pomoći bakterije ili možda jednostavni kemijski procesi, doznajemo u emisiji Oko znanosti od 13:10.

U emisiji za velike i male i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 šećemo prirodom, upoznajemo šumu, šumske životinje i priče.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete izvedbe orkestra Genea Krupe jednog od najvećih big band bubnjara iz "zlatnog doba swinga".

Zagrebački nadbiskup bl. Alojzije Stepinac, osuđen je u nemilom vremenu komunizma na montiranom političkom procesu jer nije htio osnovati narodnu crkvu odvojenu od Rima, na 16 godina zatvora s prisilnim radom. Papa Pio XII. imenovao ga je 12. siječnja 1953. kardinalom. Umro je 10. veljače 1960. Sveti papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blaženim u Mariji Bistrici, 3. listopada 1998. Crkva u Hrvata u iščekivanju je njegova proglašenja svetim. Od 17 sati izravno prenosimo euharistijsko slavlje ispred zagrebačke katedrale nastradale u potresu, koje će predvoditi kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup i metropolit.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 možete čuti priču Sonje Smolec Baka balerina.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 18 sati možete pratiti prijenos nogometne utakmice hrvatske Lige Rijeka – Hajduk te od 20:30 prijenos polufinalne utakmice za košarkaški KUP Zadar - Cibona.

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati iz studija 10 na Hrvatskoj radioteleviziji možete slušati izravan prijenos koncerta pod naslovom Jazz orkestar HRT-a svira glazbu Toshiko Akyoshi. Orkestrom ravna Miron Hauser.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Dokumentarni film Tenžera, podstanar u novinama prikazujemo u 20:55. Film se bavi životom i djelom jednog od najvećih hrvatskih pisaca druge polovice 20. stoljeća, koji je cijeli svoj radni vijek proveo kao novinar u Kulturnoj redakciji Vjesnika, dok nije tragično umro na operacijskome stolu 1985. godine, samo deset dana nakon 43. rođendana. O Veselku Tenžeri, karizmatičnoj osobi koju je publika čitala i voljela, a šefovi jedva podnosili, jer je svojom intelektualnom nepotkupljivošću i domoljubnim nabojem uvijek bio u koliziji sa službenom politikom tadašnjega vremena, govore njegovi kolege i prijatelji.

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!