08:21 / 27.04.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ovoga utorka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Što određuje naše iskustvo i doživljaj nekog mjesta? Što utječe na to kako ćemo se prilagoditi nekoj novoj sredini? U današnjim Poveznicama od 13:10 troje mladih ljudi govori o svom doživljaju zemalja i gradova u koje su se privremeno ili trajno preselili.

U emisiji Stari saksofon od 15:30 bavimo se razvojem hrvatske popularne glazbe, počevši od pedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do ranih osamdesetih.

Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. Danas se prisjećamo pjesama pjevačice Nine Badrić.

U ciklusu Oda-birano od 18:15 donosimo novu premijeru - radijski kolaž "Gimnastika za avangardu - uz pola stoljeća ACEZANTEZ-a" u kojem autorica Karolina Rugle istražuje inovativnost i slobodu umjetničkih obzora smione skupine virtuoznih glazbenika koji su pod vodstvom skladatelja i pijanista Dubravka Detonija prije 50 godina formirali jedinstveni Ansambl centra za nove tendencije Zagreb.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Gordane Lukačić Čajana na Mjesecu.

U Večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 u Kulturnom kolokviju ugostit ćemo svjetski poznatog dizajnera i ilustratora Mirka Ilića. U nastavku emisije od 21 sat analiziramo filmove My Octopus Teacher i Jedna noć u Miamiju, pozivamo vas u galeriju Hrvatskog dizajnerskog društva na izložbu Arhitektura subjekta od 1980. do 2020. koja daje presjek djelovanja Gorana Lišnjića, a otkrivamo vam i kako spojiti književnost i kulinarstvo.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 20 sati možete pratiti emisiju Andromeda koja više od dvadeset godina, educira javnost i podiže svijest o Svemiru i našem mjestu u njemu. Uz stručnog suradnika odgovara se na pitanja slušatelja, komentira vijesti iz astronomije, astrofizike i astronautike.

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Foto: Andromeda / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u ciklusu Sfumato slušamo studijske snimke skladbi Davorina Kempfa, Julija Skjavetića, Stjepana Šuleka, Igora Kuljerića i Srećka Bradića u izvedbi Zbora HRT-a pod vodstvom dirigenta Tončija Bilića.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!