07:01 / 23.02.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HR

Ovoga utorka preporučujemo

Foto: Dario Njavro za HRT

Foto: Dario Njavro za HRT

Foto: -/HRT

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Emisiju Hrvatski radio za Banovinu možete pratiti od 9:05.

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Zašto je za umjetnost dobro da izađe na ulice? Zašto je to dobro i za ljude, poslušajte u emisiji Umjetnost u mreži u 12:30.

U emisiji Poveznice od 13:10 govorimo o dobrobiti boravka na otvorenom u vrijeme pandemije.

Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. Danas se prisjećamo pjesama skladatelja Stjepana Mihaljinca

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Višnje Biti Tri tenora s mora. O obiteljskoj tradiciji pomorstva u Bakru, o ljubavi za brodove, pjesmu i more, o pomorstvu koje je nekad bilo romantično zanimanje, a danas to više nije, jer su globalizacija i komercijalizacijia učinili svoje, govore i pjevaju: Franko Pupić, Pavle Pavletić i Zoran Papić.

U nizu emisija posvećenom ženskim glasovima, ciklus Oda-birano od 18:15 ponovno donosi Kratki rendez-vous sa Ute Lemper, zvučnu bilješku uz prošlogodišnje gostovanje slavne pjevačice u Zagrebu. Kratki susret razgovora u petnaestak minuta otkrio je neke detalje o počecima jedinstvene dive, njezinim promišljanjima umjetnosti ali i života, te fascinacijom Marlene Dietrich.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Tomislava Barana Dabrić zlata vrijedan.

Nedostatak učitelja matematike u Hrvatskoj postao je nacionalni problem. Kako je do njega došlo, poslušajte u Kulturnom kolokviju u 20:15 u sklopu večernjeg programa Uvijek Prvi. Gošća razgovora, doc. dr. Nevenka Maras s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvrnut će se i na rad učitelja na svim razinama školovanja tijekom pandemije, kao i na reakcije studenata na online nastavu. U nastavku Večernjeg programa utorkom analiziramo filmove Čikaška sedmorka i Malcolm i Marie, pozivamo vas na izložbe Moda i strip u Muzej za umjetnost i obrt i Je li astronautima potrebna umjetnost u galeriju Josip Račić. Najavljujemo i regionalnu konferenciju posvećenu kazalištu za djecu.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 20 sati možete pratiti emisiju Andromeda koja više od dvadeset godina, educira javnost i podiže svijest o Svemiru i našem mjestu u njemu. Uz stručnog suradnika odgovara se na pitanja slušatelja, komentira vijesti iz astronomije, astrofizike i astronautike.

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Foto: Andromeda / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 20 sati u emisiji Od podija do podija donosimo snimku koncerta svečanog otvorenja 45. Samoborskih glazbenih jeseni: koncert Zagrebačkih solista i violončelistice Monike Leskovar, održan u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru, 25. rujna 2020.

Utorkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Utorkom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Od podija do podija / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

U 21 sat emitiramo akcijski film 100.000 dolara na suncu sa Jean-Paul Belmondom u naslovnoj ulozi. Priča prati prekaljena vozača koji novi kamion i njegov tajanstveni teret preda u ruke novom zaposleniku, ali otme mu ga jedan od njegovih iskusnih vozača. Prijatelji ga nagovaraju da krene u potjeru za robom. Isplati li se umrijeti za 100.000 dolara?

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitiran ne u posljednja 72 sata. Više podataka o radijskim i televizijskim emisijama potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!