07:33 / 10.03.2021.

Autor: Narcisa Tkalčić Matuzić

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

Zašto je korijenje jako važno, poslušajte u današnjoj emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Tko je bio Alfred Wallace i zašto njegovo ime ne stoji uz Darwinovo kada govorimo o Teoriji evolucije doznajemo u emisiji Oko znanosti od 13:10, a dotaknut ćemo se i teme otoka te zašto su to idealna mjesta za istraživanje evolucije vrsta.

U današnjoj emisiji Zavrti zvrk od 13:45 doznajte zašto i kako slavimo rođendane.

Središnje informativne emisije Hrvatskoga radija možete slušati od 15, 19 i 22 sata. Donosimo vijesti, izvješća,obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana te podatke o vremenu i prometu.

Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Prvom programu Hrvatskoga radija

Foto: Zavrti zvrk / HR1

U Melodijama s patinom od 17:30 urednik Marin Margitić iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije.

Eumir Deodato probio se kao pratitelj glasovite pjevačice bossa nove Astrud Gilberto. U SAD-u se afirmirao kao aranžer Roberte Flack, Bette Midler, Arethe Franklin i još nekih drugih pop pjevača. Godine 1973. dobio je Grammya za najbolje instrumentalne pop izvedbe. Aranžirao je i snimao skladbe najvećeg brazilskog skladatelja bossa nove Antonia Carlosa Jobima i te ćemo tonske zapise čuti u emisiji Po vašem izboru od 16:05.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Virginie Woolf Trenutci postojanja.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 objavljujemo priču Nade Mihoković Kumrić Žaba imitatorica.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 12:35 u emisiji Fotosinteza, nakon Međunarodnog dana žena, pitamo vas koje su vas žene nadahnule kroz život? Žene su na svojim leđima iznijele i trenutnu zdravstvenu krizu s obzirom na to da su većinski zaposlene u zdravstvenom sektoru.

Gošća emisije Ovo malo duše od 19:35 je Marjeta Trkman Kravar, rođena Slovenka, koja se nakon življenja sa suprugom Dalmatincem u Umagu, prije 10 godina preselila u Zagreb i postala turistički vodič za Grad Zagreb i sedam županija.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Jazz orkestar HRT-a, pod vodstvom Mirona Hausera, ugostit će glazbenika iz Slovenije, Lenarta Krečiča, koji će se predstaviti autorskim programom naslovljenim Mind Change Big Band. Izravan prijenos iz studija Bajsić na Prisavlju, možete pratiti od 20 sati na Trećem programu Hrvatskoga radija.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

video thumb

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV 4)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!